To je že v prvem valu v najbolj kritičnih mesecih poletelo v nebo, zgodba se ponavlja tudi ta čas. Kupuje staro in mlado, kupuje se vse, od hrane do pohištva. Vprašanje, ki se ob tem poraja, je, ali se bodo te nove navade obdržale, ko bo kriza mimo, in mnoge raziskave kažejo, da se bodo ohranile.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Tisti, ki so imeli pred epidemijo težave z zaupanjem v spletne nakupe, so se namreč strahu znebili in postali samozavestnejši, prepričali so se o preprostosti nakupovanja, hkrati pa tudi ugotovili, da jim to prihrani kar nekaj časa, ki ga lahko tako bolj smotrno porabijo bodisi zase bodisi za družino in prijatelje. Prav tako ni potreben prav nikakršen stik pri prevzemu kupljenega blaga, če se odločimo za to možnost, česar so se številni še posebej razveselili. Za nameček je postalo vračilo blaga, če nam le-to ne odgovarja, zelo preprosto, trgovci pa so nam šli na roke tudi s tem, da so podaljšali rok za morebitna vračila.

V kolikšni meri bo spletno nakupovanje postalo nova realnost, bo treba še nekoliko počakati, saj se niti v nekoliko bolj brezskrbnih poletnih mesecih nismo povsem vrnili v stare tirnice, s ponovnim skokovitim širjenjem virusa pa nakupovanje prek spleta spet postaja toliko bolj privlačna možnost. Ni nam treba nositi obraznih mask, ni treba paziti na to, da se ne približamo preveč ostalim ljudem v trgovini oziroma nismo živčni, če se nam oni preveč, ni nam treba stati v vrsti pred trgovino. Osebna nakupovalna izkušnja vsekakor ni več in še kar nekaj časa ne bo, kar je bila, to morajo priznati tudi največji zasvojenci z nakupovanjem.

Foto: Telemach
Foto: Telemach

Tudi pri digitalni nakupovalni izkušnji se nam lahko kaj zalomi, zato je najpomembnejša osnova dober ponudnik telekomunikacijskih storitev. In raziskava mednarodno priznanega podjetja Umlaut je že drugič zapored pokazala, da ima v Sloveniji najboljše fiksno in mobilno omrežje po uporabniški izkušnji podjetje Telemach. Potem ko je Umlaut raziskoval področje telekomunikacij pri nas v drugi polovici prejšnjega leta, je enako storil tudi v prvih šestih mesecih 2020, torej tudi prav med popolnim zaprtjem, ko je svet dodobra spoznal pomembnost telekomunikacij in ko so bila omrežja obremenjena kot še nikdar doslej. Na Telemachove storitve se dokazano lahko zanesemo, saj so stabilne in zagotavljajo nemoteno delovanje. In s tem je nemoteno tudi naše nakupovanje.