Zdaj pa je na trgu nov izdelek, ki je veliko bolj priročen in veliko bolj efektiven pri doseganju vseh pozitivnih učinkov masažnega valjčka.

Aktivacija, regeneracija in okrevanje po poškodbah še nikoli ni bilo tako hitro, rezultati pa nikoli tako dobri. Govora je seveda o masažnih pištolah WookVibe, ki do neke mere lahko tudi nadomestijo športne in tradicionalne terapije. Če še kar niste prepričani, si spodaj preberite še 5 podrobnejših razlogov za nakup ene izmed trenutno najbolj popularnih naprav v svetu športa.

Foto: Wook.si
Foto: Wook.si

1. Natančno sproščanje manjših območij mišic in globokih vozlov

V primerjavi s penastimi valjčki lahko z masažno pištolo zelo natančno in globoko obravnavate območja okrog mišice ali na mišici. Tako je idealna za obravnavo tistih najbolj togih, težko dostopnih vozlastih področij, kot so trapezi (m. trapezius), mišice okoli kolka (tensor fasciae latae) in velike prsne (m. pectoralis major) ter zadnjične mišice (m. gluteus maximus), ki jih je zelo težko natančno masirati s penastim valjčkom.

Obravnava teh mišičnih skupin s penastim valjčkom zahteva nelagoden položaj telesa in veliko kotaljenja po tleh. Medtem ko, lahko z masažno pištolo, zaradi manjše površine masažnih glav in močnejše masaže (masažna moč do 28 kg), ta območja sprostite nameščeni v udoben položaj in to le z nekaj minut natančne masaže.

2. Izboljšajte svoje rezultate

Masažne pištole se oglašujejo predvsem za ljubitelje športa in to z dobrim razlogom. Te naprave se uporabljajo za učinkovito ogrevanje mišic kot tudi za pomoč pri regeneraciji po vadbi, s povečanjem krvnega pretoka in odpravljanjem nastale mlečne kisline.

Vključite nekaj minut aktivacije z masažno pištolo v svoje dinamično raztezanje pred vadbo in opazili boste boljšo odzivnost mišic, izboljšan obseg gibljivosti in prav tako boste zmanjšali tveganje za poškodbe.

10-15 minut uporabe po treningu pomaga regenerirati mišice, zmanjšati bolečine ter napetost mišic in posledično tudi pripraviti mišice na naslednji trening.

Foto: Wook.si
Foto: Wook.si

3. Lajšanje bolečin po celem telesu

Če imate kronične bolečine, poškodbo ali opravljate veliko fizičnega dela, je lahko masažna pištola sestavni del vašega režima za lajšanje bolečin. Z le nekaj minut dnevno ublažite napetost, vozle in bolečine.

Boleče in težke noge, lumbalgija, glavoboli ... kdorkoli, ki trpi zaradi katere koli od teh težav, lahko resno izkoristi masažno pištolo. Odlična je tudi za zdravljenje bolečin v vratu, kar je dandanes pogosta težava, ki jo povzroča nenehno gledanje v pametne telefone ali pa zaradi prisilne drže, ki je posledica modernega sedečega dela.

4. Sprostitev po dolgem in napornem dnevu

Masažna terapija vam pomaga, da se sprostite po dolgem delovnem dnevu ali po neizogibnih opravkih. Dokazano je, da masaže na telo učinkujejo tako, da telo sprošča endorfine, na primer dopamin, ki izboljša razpoloženje, in se nam pomaga sprostiti. Prav tako dolgotrajno uravnava živčni sistem, kar pomaga obvladovati povišan kortizol in vazopresin (stresni hormon), lajša tesnobo in nam pomaga, da lažje zaspimo.

5. Cenejša in bolj priročna od rednih tradicionalnih masaž

Če redno hodite na tradicionalne ali športne masaže, veste, da so stroški, čas in priročnost lahko težava. Zakaj torej ne poskusite zamenjati ceno nekaj masažnih terapij za masažno pištolo WookVibe? Res je, da je znesek višji od ene tradicionalne ali športne masažne terapije (cene masažnih pištole WookVibe se gibljejo med 159 in 279 €, medtem ko ena športna terapija stane približno 60 €), a na dolgi rok vam lahko prihrani kar nekaj časa in denarja.

Pri Wook.si smo bili med prvimi v Sloveniji in bližnji regiji, ki smo ponudili ta izdelek na našem trgu. Naše masažne pištole smo razvijali po željah uporabnikov in trenutno ponujamo 3 različne razrede masažnih pištol WookVibe (Pro, Lite in Mini) in tako omogočamo, da si izberete najboljšo masažno pištolo glede na svoje potrebe.

Foto: Wook.si
Foto: Wook.si