Foto: Furnitura
Foto: Furnitura

Toplejše temperature pa so več kot dobrodošle tudi takrat, ko se odločimo za spomladansko osvežitev doma. Ob omembi projekta prenova doma, nam po glavi začnejo švigati številne zamisli, na kakšne načine bi lahko uredili prostore svoje hiše ali stanovanja. Po navadi se želimo znebiti neuporabnih stvari, prebeliti stene, nemalokrat pa se na seznamu želja znajde tudi želja po menjavi dotrajane notranje opreme.

Žal pa naš začetni zanos pogosto nadomesti slaba volja, saj niti ne vemo, kako bi se prenove doma sploh učinkovito lotili. Po nasvet smo se zato obrnili na strokovnjake, ki imajo s področja urejanja in opremljanja domov kar največ izkušenj - to je ekipa največjega spletnega ponudnika pohištva pri nas, Furniture. V nadaljevanju preverite pametne nasvete, s pomočjo katerih bo prenova doma potekala hitro, enostavno in na trenutke tudi zabavno.

Foto: Furnitura
Foto: Furnitura

Začnite zdaj!

Pomlad je nedvomno idealen čas, da se lotite prenove in tako osvežite svoj dom. Poleg že tradicionalnega spomladanskega čiščenja, se lahko odločite za menjavo starega pohištva - prenova doma lahko pomeni menjavo le določenih kosov pohištva ali pa celotnega interierja. Si dolgo časa želite novo notranjo opremo, pa ste z njeno menjavo do sedaj odlašali? Potem je letošnja pomlad ravno pravšnja, da to tudi storite!

Foto: Furnitura
Foto: Furnitura

Verjetno je marsikdo izmed vas mnenja, da je prenova doma zahteven in dolgotrajen projekt. Vendar pa pohištveni strokovnjaki iz salona Furnitura zagotavljajo, da temu še zdaleč ni tako. Osvežitev doma je namreč moč doseči z upoštevanjem enostavnih nasvetov in preprostih pravil, ki bodo nedvomno poskrbeli, da bosta vaše stanovanje ali hiša zaživela v popolnoma novi dovršeni podobi.

Foto: Furnitura
Foto: Furnitura

Vprašanje financ

Vedno, ko je govora o projektih prenove stanovanja ali hiše, se moramo dotakniti tudi finančnih sredstev, ki so nam na voljo. S pravilnim razporejanjem denarja in optimizacijo stroškov, ki jih s seboj prinese prenova doma, bo le ta veliko bolj učinkovita. Poleg tega pa se boste s pomočjo jasno začrtanega plana veliko lažje izognili prekomernemu zapravljanju in kupovanju nesmiselnih izdelkov, ki jih najverjetneje nebi nikoli uporabljali.

Foto: Furnitura
Foto: Furnitura

Ena izmed odličnih možnosti, ki jo ponujajo vsi boljši saloni pohištva, je tudi možnost plačila na obroke. Na tak način postane nakup pohištva veliko bolj dostopen in za posameznika manj finančno obremenjujoč. Plačilo nove notranje opreme na obroke s pomočjo LeanPay plačilnega sistema vam ponujajo tudi pri Furnituri, s čimer so si med drugim prislužili naziv uporabniku prijazno podjetje. Poleg tega pa svoje stranke ves čas razveseljujejo z različnimi popusti in akcijami. Njihov moto je namreč, da si čisto vsak dom zasluži vrhunsko pohištvo po zmerni in dostopni ceni.

Foto: Furnitura
Foto: Furnitura

Trije hitri nasveti

Prenova doma mnogim predstavlja trn v peti, predvsem zato, ker ne vedo čisto dobro, kako bi se ga lotili. Najboljši nasvet, ki vam ga lahko damo je, da manj kompliciranja pomeni več uspeha. Dejansko je pomembno le to, da se držite treh osnovnih pravil, ki vam jih predstavljamo v nadaljevanju. Presenečeni boste, kako zabavna je lahko osvežitev doma. Mimogrede pa naj vam razkrijemo, da gre za projekt, v katerem sodeluje celotna družina (da, tudi otroci)!

Foto: Furnitura
Foto: Furnitura

1. Vse se začne s pripravo prostora

Osvežitev doma naj vedno v prvem koraku vključuje predpripravo. Govorimo o generalnem čiščenju, ki zajema pomivanje tal, brisanju notranjosti omar in polic ter odstranjevanje vseh predmetov, ki jih ne potrebujete več. V kuhinji se znebite hrane, ki ji je potekel rok ter aparatov in posode, ki niso več primerni za uporabo. Obvezno se lotite tudi pospravljanja omar v spalnici - oblačila, ki jih ne nosite več, pa lahko donirate tistim, ki si jih sami ne morejo privoščiti. Pomladna prenova doma naj vključuje tudi pospravljanje otroške sobe in domače pisarne, kjer je zagotovo veliko možnosti za funkcionalne izboljšave. Pospravite lahko kable, organizirajte dokumentacijo po mapah in si na tak način pripravite produktivno delovno okolje.

Tako boste pridobili veliko uporabnega prostora, ki vam bo še kako koristil. Hitro boste ugotovili, ali posamezen prostor potrebuje kakšno dodatno polico, novo omaro ali pa zgolj atraktivno dekoracijo.

Foto: Furnitura
Foto: Furnitura

2. Poskrbite za funkcionalnost doma

Spomladanska prenova doma naj vključuje tudi nekaj strateškega načrtovanja, ki bo privedlo do večje funkcionalnosti bivanjskih prostorov. Ključnega pomena je, da poskrbite za maksimalno izkoriščenost posameznih sob. Pri načrtovanju vam lahko najbolje svetujejo pohištveni strokovnjaki, ki zahvaljujoč svojim izkušnjam že na prvi pogled vidijo možnosti za izboljšave.

Foto: Furnitura
Foto: Furnitura

Furniturini strokovnjaki pa so nam razkrili nekaj skrivnosti, s pomočjo katerih so že marsikateri družini pomagali do vrhunsko opremljenega doma. Nesporni favorit pri doseganju večje uporabnosti spalnih prostorov so omare s sistemom odpiranja na drsna vrata, ki prihranijo dragocen prostor. Eden izmed prostorov, ki prav tako zahteva maksimalno izkoriščenost, je kuhinja - v Furnituri vam zato nudijo brezplačen 3D izris, ki vam da kar najboljši vpogled v njen končni izgled. Odločite se zanj in presenečeni boste, kako lahkotno bo vaše sukanje med lonci in posodami.

Foto: Furnitura
Foto: Furnitura

Ko govorimo o vrhunski ponudbi, potem ne moremo mimo Jela kuhinj, na katere so v Furnituri še posebej ponosni. Te namreč združujejo zelo kakovostne materiale, atraktivne dizajne in nadvse priročne rešitve, ki bodo še dodatno izboljšale kakovost bivanja v vašem domu. Poleg tega vam v Furnituri ponujajo široko paleto modernega in kakovostnega pohištva za dnevne sobe ter izvrstne spalnice in otroške sobe, ki vam bodo omogočili celovito in skladno opremo doma po vaših željah in potrebah. Niso pa pozabili tudi na okolico doma – skrbno izbrano vrtno pohištvo naredi tisto piko na i, saj je okolica doma enako pomembna kot notranjost.

Foto: Furnitura
Foto: Furnitura

3. Stavite na enostavne rešitve

Ne glede na to, ali bo vaša letošnja prenova doma vključevala celotno spremembo prostorov ali pa le menjavo določenih pohištvenih kosov, stavite na enostavne rešitve. Pravilo manj je več še kako velja tudi v svetu notranje opreme. Minimalistično pohištvo, ki ga popestrite z nekaj vrhunskimi dekorativnimi dodatki bo doseglo veliko večji efekt, kot zgolj nepovezano postavljanje elementov po prostoru. Pri opremljanju se vedno držite rdeče niti, predvsem v slogovnem smislu. Med seboj kombinirajte skladne pohištvene stile in tako v svojem domu ustvarite pravo poezijo bivanja.

Foto: Furnitura
Foto: Furnitura

Ker prenova doma še zdaleč ni enostaven projekt, so na spletni strani pohištvenega salona Furnitura pripravili odlične predloge, kako opremiti posamezne prostore in kakšno pohištvo je smiselno kombinirati med seboj. Na vas čakajo številne atraktivne kolekcije kuhinj, spalnic ter dnevnih in otroških sob - zahvaljujoč pestrim stilom in skrbno izbranim pohištvenim kosom, boste v njihovi ponudbi zagotovo našli točno tisto, s čimer boste z veseljem opremili svoj dom.

Foto: Furnitura
Foto: Furnitura

Izberite pravega ponudnika

Poleg zgornjih pravil je zelo pomembno, da osvežitev doma zaupate pravemu ponudniku. Ta ima namreč vso potrebno znanje, praktične izkušnje in natančno oko, ki bo znalo pohištvo učinkovito umestiti v sam prostor. Glavni cilj dobrega pohištvenega salona je, da svojim strankam kar najbolj olajša samo prenovo doma in jih razbremeni skrbi.

Foto: Furnitura
Foto: Furnitura

V večkrat nagrajenem salonu Furnitura je odlična uporabniška izkušnja vedno na prvem mestu. Zato so z namenom lažje izbire notranje opreme zasnovali pestro ponudbo kolekcij pohištva, ki izgled in funkcionalnost vašega doma postavijo na najvišji nivo. Njihove vrhunske ideje si oglejte na spletni strani, kjer lahko hitro in enostavno opravite tudi nakup. V kolikor imate kakršnakoli vprašanja, pa vam je na voljo prijazna in izkušena svetovalna ekipa.

Foto: Furnitura
Foto: Furnitura

Kontaktirate jih lahko po telefonu na številki 070 458 517, e-mail naslovu prodaja@salonpohistva.si ali preko spletnega obrazca. Za vse tiste, ki si želite pohištvo, materiale ter vzorce in barve ogledati v živo, pa lepo vabijo v njihov showroom na Letališki 32J, od ponedeljka do četrtka med 8.00 in 18.00 ter vsak petek med 8.00 in 15.00. Z njihovo pomočjo bo prenova doma postala vrhunsko doživetje, ki se ga boste ob pogledu na popolno pohištvo zagotovo spominjali še dolgo časa.

Foto: Furnitura
Foto: Furnitura