Foto: Spar Slovenija
Foto: Spar Slovenija

Zakaj se lahko Spar pohvali z najbolj svežimi brancini?

V Sparu se zavedajo prednosti lokalne pridelave in samooskrbe z živili, zato sodelujejo z mnogimi domačimi dobavitelji – tudi z ribogojnico Fonda, ki kupcem nudi dnevno sveže ribe. Ribogojnica Fonda leži v Piranskem zalivu na najbolj južni točki slovenskega morja. Na jugovzhodu je obala Savudrijskega rta, na jugu in vzhodu pa je obala Sečoveljskih solin. Za ta del našega morja je značilna čista, globoka voda in močan morski tok. In ravno tam gojijo najboljše brancine pri nas.

Zaradi Sparovega partnerskega sodelovanje z ribogojnico Fonda najdete v Sparovi ribarnici najbolj sveže brancine in orade. Vabljeni, da v njih uživate vse dni v letu. Nekaj odličnih receptov za pripravo brancina in orade pa najdete na Jedel Bi.

Foto: Spar Slovenija
Foto: Spar Slovenija

Prva in edina morska ribogojnica v Sloveniji

V ribogojnici Fonda so nam zaupali, da njihove ribe uživajo le najboljšo hrano, ki je tudi najdražja na tržišču. Ta hrana je nastala izključno iz morskih živali in rastlin. Ribe pa so posebej kakovostne še zaradi ene posebnosti. Fonda vse brancine opremi z oznako izvora. Označevanje s prepoznavnimi značkami je kot novost na slovenskem trgu uvedla prav Fonda, njegov namen pa je popolna sledljivost rib. Ta končnim kupcem jamči, da imajo pred seboj visoko kakovostno in predvsem svežo ribo, ki je bila vzgojena v skladu z najvišjimi standardi.

Vas zanima, kako poteka vsakdan v ribogojnici Fonda? Oglejte si video!

V Sparu kar 70 %* domačih izdelkov

Spar sodeluje z mnogimi domačimi dobavitelji, pohvali pa se lahko kar s 70 %* domačih izdelkov na njihovih policah, lokalno pa lahko z nakupom podprete tudi vi. V najbližjem Sparu poiščite prvovrstne piranske brancine in orade ribogojnice Fonda in uživajte v okusih morja.


*Vir: Varuh odnosov v verigi preskrbe s hrano. Več na www.spar.si.