Foto: NLB
Foto: NLB

»Šport nas navdušuje in povezuje. V trudu, odrekanju, požrtvovalnosti, uspehih in zmagoslavju športnikov, pa tudi dostojanstvenem prenašanju porazov, najdemo navdih, ki ga lahko nemalokdaj prenesemo tudi v poslovno okolje. Prav športna miselnost je namreč tista, ki jo na globalnem parketu potrebujeta tudi naše gospodarstvo in podjetništvo, želimo pa si je tudi v drugih družbenih podsistemih. NLB zato že desetletja ponosno podpira slovenski šport,« poudarja Blaž Brodnjak, predsednik uprave NLB.

V naši največji banki so tako sponzorstvu nogometa, rokometa, smučanja, namiznega tenisa, košarke na vozičku, torej lige NLB Wheel, ki jih podpirajo tradicionalno, letos dodali še podporo Košarkarskemu klubu Cedevita Olimpija, regijskemu tekmovanju v košarki Aba Liga j.t.d., nordijskim disciplinam in nenazadnje odbojkarski reprezentanci ter Svetovnemu prvenstvu v odbojki za moške.

Foto: NLB
Foto: NLB

To pa še ni vse: poleg tega, da glasno navijajo za profesionalne športnike, posebno pozornost in podporo s projektom NLB Šport mladim namenjajo lokalnim športnim klubom po vsej Sloveniji, ki mlade spodbujajo h gibanju in aktivnemu življenjskemu slogu ter s svojo predanostjo pomembno prispevajo k razvoju zdrave in odgovorne družbe. Mlade športnike z zabavnimi delavnicami učijo tudi o financah, kako z njimi ravnati preudarno, ter jim na tak način pomagajo, da bodo lahko dober gospodar svojemu denarju. V osmi sezoni projekta bodo v NLB podprli rekordnih 65 klubov iz 40 krajev po vsej Sloveniji.

»Smo veliko več kot zgolj finančna skupina in kot institucijo sistemskega pomena nas ne zanimajo le strogo poslovne teme. Na različne načine želimo oblikovati, izboljševati in povezovati našo družbo regijo priložnosti, v kateri delujemo – tudi preko športa. Zato, kot rečeno, že desetletja spodbujamo in podpiramo naše športnike, predvsem pa smo ponosni na to, da s projektom NLB Šport mladim, ki ga organiziramo že skoraj desetletje, podpiramo športne klube po vsej Sloveniji, ki s svojo predanostjo mlade spodbujajo h gibanju in aktivnemu življenju ter predvsem razvoju uravnoteženega vrednostnega sistema in delovnih navad,« pojasnjuje predsednik uprave NLB.