Foto: Spar Slovenija
Foto: Spar Slovenija

Kaj pa pri otrocih? Ti so kot gobe, radi rečemo, saj vpijajo vse, kar vidijo in slišijo. Učenje in urjenje spomina pri njih poteka skozi igro. Predstavljamo tri odlične igre za to.

1. Domine

Domine so klasična igra iz otroštva, ki se jo radi igramo tako starejši kot mlajši. Priljubljena družabna igra je namreč zaradi preprostih pravil primerna tudi za najmlajše. Igralci na mizo polagajo ploščice z enakim številom pik (oziroma sličic) skupaj. Zmaga tisti, ki se prvi znebi vseh domin.

2. Spomin

Kdo ne pozna igre Spomin? Igrali smo se jo kot otroci, danes pa jo igramo skupaj z otroki. Odlična igra za urjenje spomina zagotavlja ure in ure koristne zabave, ki jo lahko vedno popestrite s tekmovanjem in nagrado za zmagovalca, ki najde največ parov.

3. Spletne igre

Otroci, ki že znajo brati, lahko rešujejo otroške kvize, tudi prek spleta – s klikom na pravilen odgovor otrok napreduje na naslednje vprašanje. Podobni kvizi in računalniške igrice, pri katerih mora otrok čim hitreje poiskati enake predmete v množici različnih stvari, so odlična možganska telovadba.

Igrajte se s Super Foodies

Super Foodies so superjunaki s super močmi, ki otroke na igriv način izobražujejo o pomenu uravnotežene prehrane ter rednem uživanju sadja in zelenjave. Njihovi nasprotniki so Škodljivčki, ki jih poskušajo ovirati na vse načine. Super Foodiji so upodobljeni na 28 lesenih dominah, ki jih otrok zbira ter se z njimi nato igra domine ali spomin.

Za vsakih 20 evrov nakupa v Sparu ob predložitvi SPAR plus kartice prejmete eno domino. Vsak teden pa ob nakupu določenih, posebej označenih izdelkov dobite še dodatno domino. Paketek z dvema dominama lahko tudi kupite, prav tako tudi platneno vrečko ter škatlo za shranjevanje z igralno ploščo in štirimi dominami.

Sodelujte v Akademiji Nepremagljivih in osvojite privlačne nagrade

Ste za izziv? Vragolije Super Foodijev lahko spremljate tudi na Sparovi spletni strani. Tam se nahaja Akademija Nepremagljivih, v kateri lahko sodelujete in se potegujete za tedenske in glavno nagrado. Če pravilno rešite naloge posamezne stopnje, se uvrstite v tedenski žreb za praktični zvočnik, super nahrbtnik in trendovsko rolko. Ko opravite vse štiri stopnje Akademije Nepremagljivih, pa sodelujete v žrebu za glavne nagrade – enega izmed petih otroških električnih skirojev. Pa srečno!

S sodelovanjem v Akademiji Nepremagljivih si lahko priborite privlačne nagrade. Foto: Spar Slovenija
S sodelovanjem v Akademiji Nepremagljivih si lahko priborite privlačne nagrade. Foto: Spar Slovenija

Dobrodelni Super Foodies

Junaki Super Foodies imajo še eno super moč. Navdihnili so podjetje Spar Slovenija, ki bo v okviru dobrodelne akcije doniralo 5.000 EUR društvu Sladkorčki (Društvo za pomoč otrokom s presnovnimi motnjami) za nakup IR lučke za pomoč pri odvzemih krvi za najmlajše otroke. Društvo je humanitarna organizacija, ki pomaga otrokom, mladostnikom in mladim odraslim s sladkorno boleznijo tipa 1 ter njihovim družinam.