Kaj je boljšega za začetek nedelje kot ogled čudovitih risank? Ne glede na to, ali ste ljubitelj klasičnih risank ali imate raje sodobnejše, je v svetu risank nekaj čarobnega, kar očara tako mlade kot stare.

Foto: Samsung Slovenija
Foto: Samsung Slovenija

V tem članku bomo raziskali nekaj najlepših risank, ki so na voljo vsako nedeljsko jutro. Pripravite se na potovanje, polno smeha, pustolovščin in prisrčnih trenutkov, zaradi katerih bodo vaša nedeljska jutra resnično popolna.

Foto: Samsung Slovenija
Foto: Samsung Slovenija

Koyaa - Očarljive dogodivščine lesene lutke

Ta očarljiva risanka spremlja dogodivščine lesene lutke po imenu Koyaa, ki živi v odmaknjeni gorski koči. V vsaki epizodi se Koyaa sooča s komičnimi izzivi, spremlja pa ga njegov zvesti prijatelj, pametni in zoprni govoreči bobnar po imenu gospod Raven. Koyaa je z edinstveno stop-motion animacijo in prikupnimi liki osvojil srca otrok in odraslih. Pridružite se Koyi in gospodu Ravenu v njunih domiselnih in zabavnih dogodivščinah, ki prinašajo dragocene življenjske lekcije.

Bacek Jon - ovca, ki je v resnici bacek. Bacek Jon!

Ko govorimo o animirani risanki Bacek Jon, se znajdemo v svetu, kjer je ovca polna iznajdljivih vragolij. Bacek Jon je radoživ, razigran in vedno poln genialnih idej, ki jih izvaja na kmetiji, ko kmetje obrnejo hrbet. Ovčja čreda ga obožuje in slepo sledi njegovim podvigom. Njegova domišljija in kreativnost sta vedno na preizkušnji, ko rešuje težave ter išče izvirne načine za premagovanje ovir. Skozi te dogodivščine se otroci učijo vztrajnosti, inovativnosti ter poguma, ki so pomembne spretnosti za uspeh v življenju.

Foto: Samsung Slovenija
Foto: Samsung Slovenija

Maša in medved - ruski dragulj, ki ga obožujejo po vsem svetu

Na našem seznamu je naslednja priljubljena ruska risanka, imenovana Maša in medved. Osredotoča se na nagajivo Mašo, radovedno in energično deklico, ter njeno neverjetno prijateljstvo s skrbnim in očetovskim medvedom. Skupaj se podata na razburljive pustolovščine, polne humorja, prijaznosti in kančka čarobnosti. Zaradi čudovite animacije in prijetnih zgodb je risanka Maša in medved odlična izbira za prijetno nedeljsko jutro.

Pujsa Pepa - večna klasika

Ta britanska risanka s preprostim a ljubkim slogom animacije in prikupnimi zgodbami mladim gledalcem ponuja prijetno in poučno izkušnjo. Pridružili se boste Pujsi Pepi in njeni družini, ki se prebijajo skozi radosti in izzive vrtca, prijateljstva ter družinskega življenja. Vsaka epizoda risanke Pujse Pepa je polna humorja, dragocenih življenjskih lekcij in veliko smeha ter hihitanja, zato je obvezna popestritev vašega nedeljskega jutranjega programa risank.

Foto: Samsung Slovenija
Foto: Samsung Slovenija

Tačke na patrulji: risanka, ki otroke uči empatije

Paw Patrol - Tačke na patrulji je animirana risanka, ki je postala prava uspešnica med otroki po vsem svetu. S svojo mešanico zabavnih likov in vznemirljivih pustolovščin je osvojila srca mladih gledalcev. Serija se osredotoča na ekipo pasjih mladičkov, ki delujejo pod vodstvom fanta Rikija, nadarjenega tehnološkega navdušenca. Skupaj tvorijo Tačke na patrulji in vedno se odzovejo na klic v sili, pripravljeni pomagati in rešiti dan.

Z napredkom tehnologije lahko zdaj svojo izkušnjo gledanja risank ob nedeljskih jutrih izboljšate z najnovejšim pametnim televizorjem Neo QLED 8K HDR Smart TV (2023). Ta najsodobnejši televizor prinaša živahno energijo risank naravnost v vašo dnevno sobo in vam omogoča, da se popolnoma potopite v očarljive zgodbe in osupljive vizualne podobe. S tehnologijo Object Tracking Sound Pro televizor zagotavlja, da vas vsak zvok, od glasov junakov do glasbe v ozadju, obkroži in ustvari resnično poglobljeno zvočno izkušnjo. Ta inovativna funkcija zagotavlja dinamičen zvok iz vsakega kotička sobe, tako da lahko začutite živahno energijo risank, kot da bi bili sredi dogajanja.

Zmogljiv procesor pametnega televizorja uporablja umetno inteligenco in zapletene algoritme za optimizacijo kakovosti slike, da se čim bolj približa standardom 8K. To pomeni izjemne podrobnosti, ostrino, kontrast in reprodukcijo barv, ki risanke oživijo v živahni jasnosti. Cenili boste lahko subtilne nianse in živahne barve vsakega prizora, kar bo povečalo vaš vizualni užitek ter vam omogočilo, da v celoti cenite umetniška prizadevanja, ki stojijo za animacijami.

Foto: Samsung Slovenija
Foto: Samsung Slovenija

Poleg tega tehnologija Quantum Matrix Pro pametnega televizorja Neo QLED 8K HDR Smart TV dvigne vizualno izkušnjo na povsem novo raven. Z 1,5-krat več svetlobnimi območji zaslon prikazuje bolj živahno in kontrastno sliko. Celo najtemnejši odtenki črne barve razkrivajo izjemne podrobnosti, ki prej niso bile vidne ali zamegljene. Hkrati so najčistejši odtenki bele barve videti neverjetno realistični in subtilni, ki vas popeljejo globlje v svet risank z izboljšano vizualno globino.

Ena od odlik pametnega televizorja Neo QLED 8K HDR Smart TV je njegov praktično nevidni okvir. Ta inovativna zasnova odpravlja moteče dejavnike in zagotavlja, da se osredotočite le na očarljive risanke, prikazane na zaslonu.

Televizor s svojim neskončnim zaslonom in elegantno obliko v vaši dnevni sobi ustvarja občutek neskončne elegance. Poglobljen zaslon skupaj z zmogljivo tehnologijo v ozadju zagotavlja resnično kinematografsko izkušnjo, zaradi katere bodo vaša nedeljska jutra nepozabna. Ne glede na to ali raziskujete čarobni svet Koyaa ali se pridružujete dogodivščinam Maše in medveda, bo televizor Neo QLED 8K HDR Smart TV dvignil vašo izkušnjo gledanja risank v nove višave.

Nagrade, ki potrjujejo povedano

Novi Samsung televizorji so v tem letu dosegli navdušenje tako med gledalci kot med recenzenti. Expert Reviews je model Neo QLED 8K HDR Smart TV (2023) ocenil s petimi zvezdicami in oznako ‘Priporočeno’. Novinar Stephen Withers je zapisal, da je ta televizor tehnološki dosežek, ki navdušuje kljub omejeni vsebini 8K, ter pohvalil njegovo vizualno osupljivost, vključitev paketa One Connect Box in impresiven zvok s 6.2.4-kanalno konfiguracijo zvočnikov.

Foto: Samsung Slovenija
Foto: Samsung Slovenija

Samsung se ne omejuje samo na izjemne Neo QLED televizorje, saj v letu 2023 predstavlja tudi nove modele OLED televizorjev, ki so prejeli najvišje ocene s strani recenzentov. Spletni portal Expert Reviews je televizijo Samsung S95C OLED 4K HDR ocenil s 5* in oznako Best Buy (Najboljši nakup), pri portalu Techradar pa so mu dodelili 5* z oznako Editor's Choice (Urednikova izbira).

Foto: Samsung Slovenija
Foto: Samsung Slovenija

Nedeljska jutra so dragocen čas, ko se družina lahko sprosti in uživa v preprostih življenjskih radostih. Z vključitvijo čudovitih risank v rutino nedeljskih jutranjih ur ustvarite trajne spomine in z otroki delite trenutke smeha ter veselja. Zberite svoje najdražje, zgrabite udobno odejo in se odpravite na potovanje v očarljivi svet risank. Naj vas pametni televizor Samsung QN9OOC Neo QLED 8K HDR Smart TV popelje v nove razsežnosti zabave in ustvari nepozabna nedeljska jutra, polna smeha in topline.

Foto: Samsung Slovenija
Foto: Samsung Slovenija