Časa za oddajo letnega poročila za samostojne podjetnike je vse manj. Veste, kako izpolniti obrazce, če ste prejeli kakšno od državnih pomoči? Če niste prepričani, je obračun bolje prepustiti strokovnjaku. Hitre in dobre računovodje, ki vam letno poročilo pripravijo že za dobrih 100 €, najdete na Primerjam.si.

Vse več samostojnih podjetnikov pred 31. marcem 2021, ko je treba na Furs oddati letna poročila, išče zanesljive in poceni računovodje. Foto: Pexels
Vse več samostojnih podjetnikov pred 31. marcem 2021, ko je treba na Furs oddati letna poročila, išče zanesljive in poceni računovodje. Foto: Pexels

V zadnjem letu dni je vlada sprejela nič manj kot osem protikoronskih paketov, ki so na davčnem področju prinesli številne novosti pa tudi precej zmede. S.p.-ji so bili oproščeni določenih prispevkov in obveznosti, dobili so nekatere dodatke in povrnjene stroške. Do tu vse lepo in prav, a zaplete se pri oddaji letnih poročil.

Komaj je nek predpis stopil v veljavo, že ga je nadomestil naslednji, ki je prejšnjega odpravil, mu kaj odvzel ali dodal oziroma ga delno spremenil. Kdo bi vam zameril, če se v vsem tem ne znajdete.

A čas za oddajo davčnega obračuna se neusmiljeno izteka. Skrajni čas, da razmislite o tem, da na pomoč pokličete izkušenega računovodjo. Cene za pripravo letnega poročila za samostojne podjetnike se gibljejo od 100 do 350 evrov.

Primerjaj brezplačne ponudbe računovodskih servisov!

Spletna stran Primerjam.si sodeluje s številnimi dobrimi računovodskimi servisi, ki se spoznajo na svoj posel in bodo po hitrem postopku pripravili letno poročilo za oddajo. Povpraševanje oddate povsem brezplačno in v najkrajšem času boste prejeli do 6 ponudb. Počakajte na klic računovodje in izberite ponudbo, ki vam najbolj ustreza.

Zgolj uveljavljeni računovodski servisi

Lahko ste povsem brez skrbi, vsi računovodje so predhodno preverjeni, po zaključenem poslu pa jih ocenijo tudi stranke. Za vaš posel se bo potegovalo več uveljavljenih računovodskih servisov. Konkurenca med njimi vam zagotavlja kvalitetno storitev in nižjo ceno.

Katere so najpomembnejše novosti, na katere morajo paziti s.p.-ji?

Prvi korak je, da ugotovite, ali ste sploh izpolnjevali pogoje za državno pomoč.

Nato se morate poglobiti v prispevke za socialno varnost.

Kaj z mesečnim temeljnim dohodkom?

Je treba za povračilo izgubljenega dohodka zaradi karantene plačati davek ali ne?

Kako je z delnim kritjem fiksnih stroškov?

Za katere mesece ste oproščeni akontacije dohodnine?

Poleg ukrepov, ki se nanašajo na oproščene prispevke, odložene davčne obveznosti, krizne dodatke, vrnjene fiksne stroške in nadomestila plač, pa morate pozorni tudi na druge, “redne” spremembe davčne zakonodaje. Z letom 2020, na primer, začenja veljati omejitev zmanjšanja davčne osnove. To je ena možnost. Lahko pa to namesto vas stori tudi davčni strokovnjak.

Preverite cene za pripravo letnega poročila za samostojne podjetnike.

Na Primerjam.si najdete tudi številne druge lokalne mojstre in podjetja, ki ponujajo storitve za dom in posel. Vsak mesec več kot 8000 Slovencem pomagajo do arhitektov, slikopleskarjev, vodoinstalaterjev, ponudnikov oken in vrat, toplotnih črpalk, sončnih elektrarn, oblikovalcev spletnih strani ter drugih izvajalcev iz vse Slovenije.