Otroške igrače in igrala so pravi raj za naše nadobudneže. Z njihovo pomočjo razvijajo domišljijo, krepijo mišice in gibalne sposobnosti, sklepajo prijateljstva. Zunanja lesena otroška igrala je potrebno zaščititi pred prehitrim propadanjem zaradi neugodnih vremenskih vplivov. Igrače, s katerimi se igrajo doma, pa lahko z osvežitvijo naredite ponovno zanimive.

V JUB-u v ta namen priporočamo:

JUBIN Lasur je lazura na vodni osnovi, ki les obarva manj transparentno, tako, da struktura lesa ostane vidna. Lazura je vodoodbojna in paroprepustna, tako, da voda, ki prodre v les, iz njega izhlapi. Obnavljanje je preprosto – površino je potrebno le rahlo obrusiti in obrisati.

JUBIN Decor universal je pokrivni premaz na vodni osnovi. Pokrivni premazi vsebujejo več pigmentov, tvorijo debelejši film in za razliko od lazurnih premazov strukturo lesa popolnoma prekrijejo in s tem tudi morebitne napake. Ker pokrivne barve niso paropropustne, je njihovo obnavljanje zahtevnejše.

Foto: Jub
Foto: Jub

Za popravilo površinskih napak in poškodb na lesu priporočamo JUBIN Akrilin – kit za les, ki učinkovito sanira površinske napake do 1mm. Napake in poškodbe popravimo pred dokončno površinsko obdelavo – finim brušenjem, nanašanjem lazur in drugih premazov.

Pri barvanju in obnavljajo lahko sodelujejo tudi otroci in si tako naredite zabaven dan.

Jub

Vsi trije izdelki imajo certifikat, da so primerni za otroška igrala in igrače in certifikat, da so primerni za stik z živili, zaradi česar bo odločitev pri izbiri premaza za zaščito in dekoracijo otroških igral veliko lažja.

Foto: Jub
Foto: Jub

V kolikor so lesena igrala kombinirana s kovinskimi elementi, jih je zaradi rjavenja nujno potrebno protikorozijsko zaščititi, sočasno pa barvana površina postane prijetnejša. Med izdelki blagovne znamke JUBIN želimo posebej izpostaviti JUBIN Metal. Izdelek ima odlične protikorozijske lastnosti, v sistemu z JUBIN Metal primer se lahko uporablja tudi na podlagah, kot so aluminij, cink in baker.

Foto: Jub
Foto: Jub

JUBIN Lasur, JUBIN Decor universal in JUBIN Metal so na voljo v gotovih barvnih odtenkih, lahko pa jih zniansiramo v željenem odtenku na naših JUMIX mešalnih centrih. Naj otroška domišljija pri izbiri odtenka nima meja!

V kolikor so igrala popolnoma nova, priporočamo, da les najprej premažete z osnovnimi premazi: JUBIN Decor primer – osnovni premaz za les, kovino pa z JUBIN Metal primer – osnovni premaz za železo in barvne kovine. Osnovni premazi tudi izboljšajo oprijem končnih premazov.

Vsi navedeni izdelki so na vodni osnovi, hitro sušijo in nimajo neprijetnega vonja. Svetujemo premazovanje pri temperaturi od +5°C do + 25°C. Zelo pomembna je izbira orodja – za izdelke na vodni osnovi je najbolje uporabiti čopiče z razcepljenimi sintetičnimi ščetinami ali kratkodlake valjčke iz velurja.

Foto: Jub
Foto: Jub

S pravilno zaščito lesu podaljšamo življenjsko dobo. S premazovanjem pa dosežemo tudi različne dekorativne lastnosti (barva, otip, sijaj …). Nikakor pa ne smemo pozabiti na pravočasno in redno obnavljanje, saj se premazi s časom izrabljajo zaradi različnih dejavnikov.

Izdelek JUBIN Decor universal izbran Produkt leta 2020

JUBIN Decor universal Foto: Jub
JUBIN Decor universal Foto: Jub

Produkt leta za nove, izboljšane, spremenjene in inovativne produkte, ki so jih za najboljše v svojih kategorijah izbrali potrošniki je prejel tudi izdelek JUBIN Decor universal, ki je najboljša izbira za dekorativno zaščito lesenih in kovinskih površin v sistemu z ustreznim temeljnim premazom.

Uporablja se za: igrače in igrala, lesene strešne konstrukcije, ograje, pohištvo, radiatorje in radiatorske cevi, ohišja strojev, konstrukcij nadstreškov ... Omogoča odlično pokrivnost in UV-zaščito pred vremenskimi vplivi.

Primeren je tako za zunanje kot tudi za notranje prostore, saj je brez neprijetnega vonja, odlikuje ga dolgotrajna obstojnost. Ima zelo nizko emisijo v prostoru ter je okolju in uporabniku prijazen izdelek, kar potrjuje A+ certifikat.

Lastnosti

  • Odlična pokrivnost in UV-zaščita pred vremenskimi vplivi.
  • Ne rumeni in hitro suši.
  • Brez neprijetnega vonja, z dolgotrajno obstojnostjo.
  • Odlična elastičnost in trdota.
  • Zelo nizka emisija v prostoru ter okolju in uporabniku prijazen izdelek (potrjeno z A+ certifikatom).
  • Možnost niansiranja.
  • Na voljo v dveh sijajih: mat (matt) in sijajni (gloss).
  • S certifikatom potrjena ustreznost premaza za zaščito igral in za stik z živili.
  • Primerno za čebelnjake.

Koristi za investitorja / izvajalca

  • Primeren za interier in eksterier.
  • Lažje delo v zaprtih prostorih (nizek VOC).
  • Brez neprijetnega vonja.
  • Možnost nanosa vseh slojev v enem dnevu (1×JUBIN Decor primer in 2×JUBIN Decor universal).
Nasvet

Ob predhodni uporabi ustreznega temeljnega premaza je barva primerna tudi za kovino.