Foto: Furnitura
Foto: Furnitura

Brez kakovostne postelje v življenju ne gre! Resnično je vredna zlata, saj v njej povprečno preživimo kar tretjino svojega časa. Poleg tega nas spremlja ob rojstvu, najlepših trenutkih z ljubljeno osebo, največkrat pa tudi ob zatonu življenja. V vrhunsko posteljo je brez dvoma vredno vložiti nekaj več – če ne drugega, več premisleka pred njenim nakupom.

Kakšna je najboljša postelja?

Foto: Furnitura
Foto: Furnitura

Najboljša postelja je za vsakogar nekoliko drugačna, vsekakor pa je dobro posteljo modro kombinirati z dobro vzmetnico, ki bo izboru sanjske postelje dodala piko na i. Na tržišču je več različnih vrst postelj, kot so klasične lesene, priljubljene oblazinjene, dostopne kovinske ter razkošne boxspring postelje. Med seboj se nekoliko razlikujejo, vsem pa je skupno, da so kakovostne, moderne in udobne, če so le izbrane pri preverjenem trgovcu pohištva.

Značilnosti modernih postelj

Med modernimi posteljami se najpogosteje znajdejo štiri kategorije.

Vrhunske lesene postelje so najpogosteje del slovenskih spalnic. Zanje je značilno, da so na voljo v najrazličnejših sodobnih dizajnih ter različnih barvah, običajno pa so iz masivnega lesa, mediapana ali oplemenitene iverne plošče. Pogosto je prednost lesenih postelj tudi njihova cenovna dostopnost, kar še povečuje njihovo priljubljenost.

Foto:Furnitura
Foto:Furnitura

Funkcionalne oblazinjene postelje se ponašajo z najvišjo stopnjo udobja med počitkom, saj imajo popolnoma oblazinjen posteljni okvir. Pogosto imajo dvižni posteljni pod, pod njim pa prostoren predal za shranjevanje posteljnine, oblačil in drugih pripomočkov. Na voljo so v različnih barvnih odtenkih, dimenzijah in trpežnih tkaninah, pa tudi v kombinaciji z modnim umetnim usnjem.

Foto: Furnitura
Foto: Furnitura

Neverjetno udobne boxspring postelje spadajo med luksuzne postelje, ki jih običajno izberejo najzahtevnejši kupci. Gre za izjemno udobne in razkošne postelje, za katere je značilno, da so nekoliko višje, kar izredno ustreza tudi mnogim, ki se spopadajo z različnimi telesnimi bolečinami, sploh v kasnejših obdobjih življenja. Mogoče jih je dobiti v različnih dimenzijah, številnih barvah ter materialih, kar omogoča popolno prilagoditev vsaki spalnici ter željam posameznika oziroma posameznice.

Foto: Furnitura
Foto: Furnitura

Kovinske postelje ustvarjajo v spalnici moderen minimalizem, hkrati pa se lahko pohvalijo z dostopno ceno. Izjema so le ročno kovane železne postelje, ki so največkrat izbor bolj zahtevnih strank.

Druge domiselne posteljne rešitve

Včasih se za trajno ali začasno rešitev potrebuje drugačno posteljo. To je pogosto v primeru manjših spalnic oziroma stanovanj, kadar se na hitro potrebuje dodatno rešitev za spanje (na primer za spanje gostov) ali kadar si morda kdo zaželi drugačno spanje (na primer za taborjenju).

Postelja v omari je lahko odlična rešitev v primeru manjšega spalnega prostora, prav tako zna prav priti tudi masiven pograd, postelja z izvlečnim ali sedežna garnitura z dodatnim ležiščem. V primeru bolj avanturističnega spanja pa sta dobra ideja lahko tudi viseča mreža in napihljiva postelja.

Foto: Furnitura
Foto: Furnitura

Sedem dobrih nasvetov pred nakupom sanjske postelje

Da bo prava postelja prišla v prave roke, je smiselno ob nakupu upoštevati nekaj nasvetov. Le tako bo zadovoljstvo, ki vključuje kakovosten spanec, lahko popolno.

  1. Natančno izmerite svojo spalnico. Postelja naj bo udobna, spalnica pa naj ohrani svojo zračnost.
  2. Preučite svoje spalne navade. Dinamično spanje zahteva večje rešitve kot bolj umirjen način spanja.
  3. Če si posteljo delite s partnerjem, upoštevajte tudi njegovo dinamiko spanca ter morebitne zdravstvene težave.
  4. Razmislite, ali potrebujete klasično ali nekoliko višjo posteljo. Vsaka ima svoje prednosti.
  5. Izberite tak dizajn postelje, ki se ujema z rdečo nitjo vaše spalnice, hkrati pa vam je tudi všeč.
  6. Kakovosten material bo postelji podaljšal življenjsko dobo. Za dober material je značilno, da je trpežen, čimbolj odporen na praske, poškodbe in strganine ter enostaven za čiščenje.
  7. Posteljo je dobro kupiti pri preverjenem ponudniku, ki zna pred nakupom strokovno svetovati, hkrati pa ponuja tudi različne ugodnosti (garancija, možnost vračila izdelka, brezplačna dostava …).
Foto: Furnitura
Foto: Furnitura

Varni in hitri nakupi postelje preko spleta niso več samo sanje

Povsem varen, hiter in dober nakup postelje preko spleta je postal resničnost! Pravzaprav je to v spletnem Salonu pohištva Furnitura mogoče že 12 let! Redno osvežena ponudba prvega spletnega trgovca pohištva v Sloveniji, mnoge ugodnosti ob nakupu, kot so možnost nakupa prav vseh postelj na obroke, enoletna garancija, možnost 365-dnevnega vračila, pogosta brezplačna dostava in mnoge akcijske ponudbe, bodo nakup sanjske postelje le olajšale. Poleg tega si svoj izbor pred nakupom lahko ogledate v ekskluzivnem Showroomu v BTC-ju v Ljubljani, kjer vam bodo na voljo tudi nasveti in podpora strokovno usposobljene Furniturine ekipe.

Lahko pa jih tudi pokličete na telefonsko številko: 070 458 517 oziroma jim pišete na e-naslov: prodaja@salonpohistva.si. Z veseljem vam bodo pomagali do postelje, ki bo ugodila prav vsaki vaši želji!