Nekaj regionalnih cest je bilo ponoči zaradi močnega deževja zaprtih. Foto: Televizija Slovenija
Nekaj regionalnih cest je bilo ponoči zaradi močnega deževja zaprtih. Foto: Televizija Slovenija

Ponekod na Notranjskem, v Celju ter na območju Trbovelj in Hrastnika je voda zalila več objektov. Močno deževje s točo je okoli 19. ure povzročalo težave v vseh treh zasavskih občinah. V Trbovljah je sredi poplavne vode obstalo vozilo, iz katerega so gasilci rešili mater in otroka. Meteorne vode so zalile nekaj kmetij in tudi telovadnico OŠ Trbovlje.

Sprožilo se je nekaj manjših plazov. Na cesti Hrastnik—Radeče je zaradi plazu na cesti obtičal voznik z osebnim vozilom, rešili so ga gasilci. Voda je zajela nekaj hiš tudi v Hrastniku in Zagorju. Proti koncu noči so se razmere umirile, je poročala TV-dopisnica Saša Kisovec.
Radio Slovenija poroča, da je v Slovenj Gradcu je okrnjena oskrba s pitno vodo, zato morajo uporabniki, ki so priključeni na javni vodooskrbni sistem Partizanska, prekuhavati vodo.

10.000 udarov strel
Lokalno je padala tudi toča. Škodo bodo ocenili čez dan. Območje Slovenije z okolico je bilo najbolj nevihtno v Evropi. Našteli so več kot deset tisoč udarov strel, ki so zanetile nekaj požarov.

V torek bo spremenljivo do pretežno oblačno. Predvsem sredi dneva in popoldne bodo nastale krajevne plohe.

Neurje v Zasavju
Neurje v Zasavju