Obalo je v četrtek popoldne zajelo močno neurje. Foto: Martin Franetič
Obalo je v četrtek popoldne zajelo močno neurje. Foto: Martin Franetič

Policisti PU-ja Koper so sporočili, da je nekaj po šesti uri na plaži v Fiesi močan veter z drevesa odlomil veliko vejo, ki je nato padla na 20-letno Čehinjo. Najprej sta na pomoč priskočili dve mimoidoči ženski, nato pa še reševalci, ki so jo odpeljali na zdravljenje v izolsko bolnišnico.

Avstrijska jadrnica se je potopila. Foto: Martin Franetič
Avstrijska jadrnica se je potopila. Foto: Martin Franetič

Kot smo poročali že včeraj, se je nato malo pred sedmo uro zvečer na ribiškem pomolu v Izoli zgodila nesreča na morju, v kateri se je smrtno ponesrečil 74-letni Avstrijec. Ob reševanju svoje jadrnice, ki se je zaradi močnih sunkov vetra odtrgala s priveza, je Avstrijec padel v morje, jadrnica pa ga je zaradi močnega vetra in visokih valov stisnila ob skale. Ob tem se je jadrnica tako močno poškodovala, da se je na kraju potopila. O nesrečnem dogodku bo obveščeno državno tožilstvo, so sporočili policisti.

Malo pred pol osmo uro pa se je nato v Izoli prav tako zaradi močnega vetra podrlo drevo in pri tem poškodovalo dva osebna avtomobila. Na kraju so posredovali gasilci, ki so podrto drevo odstranili z vozil, policisti pa bodo dogodek zapisali v poročilo.