V petek se bodo padavine postopno začele širiti. Foto: EPA
V petek se bodo padavine postopno začele širiti. Foto: EPA

Po napovedih Agencije RS za okolje je ponekod po državi, predvsem na Primorskem in Notranjskem, pričakovati občasno rosenje. Najvišje dnevne temperature se bodo v nasprotju s preteklimi dnevi povzpele precej nad ničlo, in sicer vse do sedem, na morju in v vzhodnih krajih pa do deset stopinj Celzija. Tako se začasno končuje obdobje hladnega vremena, prihaja pa močan jugovzhodni veter, katerega sunki bodo ponekod na severovzhodu dosegli okoli 70 kilometrov na uro.

V četrtek bo v vzhodnih krajih zmerno oblačno in suho, v petek pa se bodo padavine na zahodu okrepile in se postopno širile proti vzhodu. Po nižinah nove pošiljke snega še ni pričakovati, saj bo meja sneženja med 900 in 1400 metri nadmorske višine. Nekoliko nižje temperature se znova obetajo ob koncu tedna, vsaj v višjih legah lahko znova dobijo snežno odejo.

Ponekod po državi sneg sicer ostaja, na višje ležečih naseljih ga je tako po podatkih agencije še okoli 10 centimetrov. Sneg vztraja tudi v večjih višje ležečih mestih, kot je recimo Kranj, kjer je snežna odeja za zdaj visoka še štiri centimetre. Ta pa lahko zaradi trenutne odjuge v celoti splahni.