Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Na Kaninu, v Bovcu in Predelu je agencija za okolje (Arso) izmerila najmanj 150 litrov na kvadratni meter.

V prihodnjih urah in v prvi polovici noči bo v zahodni Sloveniji še močno deževalo, predvsem na jugozahodu so ob nevihtah mogoči tudi močnejši nalivi.

Ob morju piha jugo (sunki trenutno dosegajo hitrosti okoli 50 kilometrov na uro), ob prehodu fronte lahko krajši čas zapiha okrepljen veter severnih smeri. Deževalo bo tudi drugod po državi, nevihte niso izključene. Ponoči bo dež oslabel in marsikje tudi ponehal, še sporoča Arso.

Poleg oranžnega opozorila za zahod države zaradi nalivov in vetra so vremenoslovci za severovzhodni del države izdali rumeno vremensko opozorilo zaradi vetra, za jugovzhod pa rumeno zaradi neviht.

Vremensko opozorilo agencije za okolje. Foto: Arso
Vremensko opozorilo agencije za okolje. Foto: Arso

Vremenska napoved za prihodnje dni

Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 13, na Primorskem do 16 stopinj Celzija. Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno. Nastajale bodo krajevne plohe, na Primorskem lahko tudi nevihte. Ponekod bo znova pihal jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 14 do 21 stopinj Celzija. V četrtek dopoldne bo večinoma suho, popoldne pa bo na zahodu spet občasno deževalo, dež se bo zvečer in v noči na petek razširil nad vso Slovenijo. Pihal bo jugozahodni veter. V petek dopoldne bo dež od zahoda ponehal in čez dan se bo zjasnilo.