Na cestah je zaradi padavin potrebna previdnost. Foto: BoBo
Na cestah je zaradi padavin potrebna previdnost. Foto: BoBo

Po napovedih Agencije repubike Slovenije za okolje bo nedelja oblačna. V notranjosti Slovenije bo večinoma snežilo, po nižinah Primorske pa rahlo deževalo. Padavine bodo čez dan slabele in pozno zvečer povsod ponehale, najpozneje v jugovzhodni Sloveniji. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja. Temperature bodo okoli 0, na Goriškem in ob morju od 5 do 8 °C.

Ponedeljek brez padavin

V ponedeljek bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Zjutraj in dopoldne bo po nižinah v notranjosti megla ali nizka oblačnost. Burja na Primorskem bo zjutraj ponehala. Jutranje temperature bodo od -7 do -1, na Goriškem in ob morju malo nad 0, najvišje dnevne pa od 0 do 3, na Primorskem do 9 °C.

Sneženje ponekod ovira promet

Zaradi padavin so ceste mokre in spolzke, ponekod v višje ležečih predelih se sneg oprijemlje vozišča, zato je potrebna previdnost. Zasnežene so ceste na Štajerskem, Koroškem in v Prekmurju, pa tudi v osrednji Sloveniji je dež prešel v sneg.

Na regionalni cesti Črni Vrh‒Col je prepovedan promet za priklopnike in polpriklopnike. Cesta čez prelaz Vršič je zaradi zimskih razmer zaprta za ves promet. Na avstrijski strani prelaza Ljubelj je obvezna uporaba verig. Glavna cesta Tolmin‒Most na Soči bo zaradi izgradnje krožišča v Tolminu zaprta predvidoma do 17. ure. Regionalna cesta Ljubljana‒Vodice bo predvidoma do 13. julija zaprta v Šmartnem zaradi gradnje kanalizacije. Obvoz je urejen, delno tudi po gorenjski avtocesti med priključkoma Šmartno in Vodice, obvoz lahko uporabijo tudi vozila brez vinjete. Cesta Lesce‒Kamna Gorica‒Lipnica bo predvidoma do aprila zaprta pri Lescah zaradi del.