V okolici Nove Gorice se je v torek zvečer razbesnelo neurje s točo, ki pa ni bila ravno drobna – zrna so po navedbah portala Neurje.si imela premer tudi do dva centimetra. Plohe in nevihte so se pojavljale tudi drugje po državi, je na družbenem omrežju X zapisal vremenoslovec Blaž Šter.

Zjutraj smo se po nižinah in kotlinah zbudili v megleno jutro, a se bo po napovedih dežurnega vremenoslovca Luke Ravnika megla dopoldne razkadila, segrelo se bo do približno 13 stopinj. Tudi četrtkovo jutro bo podobno megleno, v osrednji in vzhodni Sloveniji bo večinoma sončno, na zahodu pa se bo ponekod – predvsem v hribovitih krajih – pooblačilo že dopoldne, zapihal bo jugozahodni veter.

Na zahodu bodo že v četrtek popoldne lahko padle prve kaplje dežja, ta se bo nato v noči na petek krepil in širil v notranjost države. Ob morju ni izključena kakšna nevihta, je v jutranjem pogovoru za Radio Slovenija poudaril Ravnik. "Kot kaže, bo petkovo dopoldne najbolj deževno, težišče padavin bo na zahodu in jugu države, v petek popoldne sledi prehodna umiritev padavin, lahko se kje pokaže tudi sonce," je še dejal in dodal, da bo nato v noči na soboto znova deževalo.

"V soboto sredi dneva in popoldne pa se, kot kaže, ta oblačnost vendarle umika," je pojasnil. Temperature bodo konec tedna tudi čez dan ostale pod 10 stopinjami Celzija, jutra bodo meglena in hladna, okoli ničle bo.

Kot še napovedujejo na agenciji za okolje, bo suho in sončno vreme, z jutranjo meglo po nižinah vztrajalo do torka, od srede naprej pa bo znova začel pihati veter jugozahodnih smeri, verjetnost za padavine bo znova povečana.