Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Po podatkih iz regijskih centrov za obveščanje je bilo do 6. ure zjutraj zaznanih 38 dogodkov. Za odpravljanje posledic neurij je bilo aktiviranih 22 prostovoljnih in dve poklicni enoti ter druge pristojne službe. Nekatere posledice neurja razkriva šele jutro, zato se število zabeleženih dogodkov povečuje.

Neurje je povzročalo težave v občinah Laško, Zreče, Cerklje na Gorenjskem, Kranj, Kranjska Gora, Šenčur, Grosuplje, Ljubljana, Logatec, Medvode, Vrhnika, Pesnica, Dolenjske Toplice, pa tudi drugod, iz Škofje Loke denimo za zdaj poročajo o treh dogodkih.

Na Velikem Riglju v občini Dolenjske Toplice je strela udarila v ostrešje stanovanjske hiše in ga poškodovala, požara ni bilo. Gasilci iz Podturna so streho prekrili z nadomestno kritino ter protipožarno pregledali objekt. Na cesti Rimske Toplice‒Veliko Širje v občini Laško so gasilci odstranili podrto drevo z regionalne ceste. Gasilske enote so posredovale tudi zaradi posledic neurja na območju Oplotnice.

Na cesti Zreče‒Rogla v Boharini so gasilci odstranili drevo s ceste. V Hotedršici v občini Logatec pa je veter odlomil dimnik stanovanjske hiše. Meteorna voda je po jutranjih podatkih zalila dva objekta.

Najbolj pestro na območju Kranja

O največ dogodkih sicer poročajo iz Mestne občine Kranj, kjer so doslej zaznali 20 prijav. Aktivirali so kranjske poklicne gasilce in prostovoljna gasilska društva. Predvsem so se ukvarjali s polomljenimi vejami in drevesi, o hujših posledicah pa za zdaj ne poročajo.

Na celotnem Gorenjskem je bilo, kot so povedali v kranjskem regijskem centru za obveščanje, približno 30 dogodkov. Burno vremensko dogajanje se je najprej začelo na območju kranjskogorske občine in potem nadaljevalo proti osrednjemu in vzhodnemu delu države. O večjem številu prijavljenih dogodkov poročajo tudi z Vrhnike in iz Logatca.

V sredo, četrtek in petek pretežno jasno

Danes bo sprva pretežno oblačno, krajevne padavine bodo dopoldne postopno povsod ponehale. Popoldne se bo delno razjasnilo, najkasneje na jugovzhodu. Pihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 24, na Primorskem okoli 28 °C.

Ponoči se bo v severni Sloveniji oblačnost spet povečala, drugod bo precej jasno. Ponekod po nižinah bo nastalo nekaj megle. Jutranje temperature bodo od 9 do 14, na Primorskem okoli 18 °C. Jutri bo pretežno jasno z nekaj kopaste oblačnosti. Še bo pihal šibek vzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 25, na Primorskem do 28 °C.

V četrtek in petek bo pretežno jasno. Zjutraj bo sveže, čez dan pa bo postopno topleje.