Ponoči in v ponedeljek mogoče nevihte s plohami. Foto: EPA
Ponoči in v ponedeljek mogoče nevihte s plohami. Foto: EPA

Vodnatost rek bo velika v ponedeljek, predvsem zvečer in v noči na torek. Možna so tudi razlivanja. V torek bodo narasle tudi Sava v srednjem in spodnjem toku ter Mura in Drava.

Avstrijski upravljavec elektrarn na Dravi, družba Verbund, je sporočil, da bodo zaradi napovedanih padavin v prihodnjih dneh znižali vodostaj v elektrarnah Rosegg, Feistritz in Edling za skoraj en meter. Nižanje gladine Drave bo trajalo več ur.

V ponedeljek zvečer bo gladina morja ob slovenski obali povišana.

Vremenska napoved

Ponoči bo spremenljivo do pretežno oblačno, predvsem v zahodnih in osrednjih krajih se bodo pojavljale plohe in nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 20, ob morju do 22 °C.

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno s pogostimi plohami in nevihtami, ki se bodo nadaljevale tudi v noč na torek. Vmes bodo tudi močnejši nalivi. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 25, na Primorskem in na jugovzhodu do 28 °C.

V torek bo večinoma oblačno s krajevnimi padavinami, na jugu tudi nevihtami. V sredo bo na Primorskem deloma sončno, pihala bo šibka do zmerna burja, drugje bo spremenljivo do pretežno oblačno, predvsem na vzhodu bo občasno še deževalo.

Napoved za sosednje pokrajine

Ponoči bo v krajih vzhodno od nas delno jasno in večinoma suho, v krajih severno in zahodno od nas pa bodo krajevne padavine. V sosednjih pokrajinah Italije bodo nastajale tudi močnejše nevihte.

Jutri bo spremenljivo od pretežno oblačno, v krajih zahodno in severno od nas se bodo že zgodaj začele pojavljati nevihte, ki bodo popoldne in zvečer zajele tudi sosednje pokrajine Hrvaške in Madžarske.