Na cestah so plužne in posipne skupine, promet poteka počasneje. (Fotografija je arhivska.) Foto: BoBo
Na cestah so plužne in posipne skupine, promet poteka počasneje. (Fotografija je arhivska.) Foto: BoBo

Sneženje se je po večjem delu države znova okrepilo, ponekod se sneg oprijemlje cestišča, zato pristojni voznikom svetujejo previdnost. Na cestah so plužne in posipne skupine, ki še dodatno upočasnjujejo promet.

Zdrsnila plužno vozilo in avtobus

Po navedbah prometnoinformacijskega centra je cesta Hoče–Pohorska vzpenjača oz. od Areha proti Hočam zaprta pri Slivniškem Pohorju zaradi zdrsa avtobusa. Na PU-ju Maribor so za MMC pojasnili, da je šlo zgolj za materialno škodo, zato policija o tem prvotno ni bila obveščena.

Na istem območju je že zjutraj s ceste zdrsnilo plužno vozilo cestnega podjetja. Cesta je zaradi reševanja vozila še vedno zaprta, pravijo na PU-ju Maribor, bo pa po pričakovanjih kmalu odprta. Ob tem mariborski policisti še dodajajo, da so tudi v sredo obravnavali eno nesrečo avtobusa.

V času snežnih razmer je na cestah potrebna dodatna previdnost. Foto: BoBo
V času snežnih razmer je na cestah potrebna dodatna previdnost. Foto: BoBo

Zaradi podrtega drevja pa je zaprta cesta Podlom–Kranjski Rak–Luče.

Pred odhodom na pot preverite stanje na cestah

"Trenutno po slovenskih cestah promet večinoma poteka počasneje. Razlog za to so tako vremenske razmere kot tudi pluženje in posipanje cest. Za plužnimi in posipnimi skupinami promet poteka v počasnih strnjenih kolonah. Zamude na posameznih cestah so od pet do 20 minut, odvisno od tega, kako vozniki naletijo na plužno skupino," je za STA dejala Barbara Janežič s prometnoinformacijskega centra za državne ceste.

Od petka naprej suho, a hladneje

Vremenoslovci sicer napovedujejo, da bo popoldne oblačno, občasno bodo še krajevne padavine, deloma plohe, v notranjosti Slovenije predvsem snežne. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Popoldanske temperature bodo od -2 do 2, na Goriškem in ob morju okoli 6 °C.

Jutri dopoldne bodo rahle padavine povsod ponehale, najkasneje na jugu. Čez dan bo pretežno oblačno, nekaj več jasnine bo na zahodu. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja, na Štajerskem in v Prekmurju pa severni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od -4 do 0, na Primorskem okoli 2, najvišje dnevne od -2 do 3, na Goriškem in ob morju okoli 7 °C.

V soboto in nedeljo bo zmerno do pretežno oblačno z burjo na Primorskem. V soboto se bo tudi v notranjosti okrepil severnik. Še nekoliko hladneje bo.