Na Agenciji za varnost prometa pešcem in kolesarjem svetujejo, naj z odsevnimi telesi poskrbijo za optimalno vidnost. Foto: BoBo
Na Agenciji za varnost prometa pešcem in kolesarjem svetujejo, naj z odsevnimi telesi poskrbijo za optimalno vidnost. Foto: BoBo

V petek zjutraj in večji del dopoldneva padavin po napovedi vremenoslovcev ni pričakovati. Bo pa nad naše kraje z vetrovi južnih smeri postopno že začel dotekati toplejši zrak. Sredi dneva se bodo nad zahodno Slovenijo začele pojavljati rahle do zmerne padavine, ki se bodo širile v notranjost.

Intenzivnejše dogajanje pa vremenoslovci pričakujejo v večernem času, ko bo nad Slovenijo izrazitejša fronta, ki pa se bo dokaj hitro pomaknila prek države. Padavine bodo v prvem delu noči na soboto najprej ponehale na zahodu, v drugem delu pa tudi na vzhodu in jugu države.

V noči na soboto se bo sneg mešal z dežjem

Vreme

Napovedati količino snega po nižinah je tudi tokrat težavno delo, so zapisali na agenciji za okolje. Predvsem v višje ležečih krajih na severu bo zelo verjetno večinoma snežilo, medtem ko lahko drugje po Sloveniji pričakujemo deloma dež, deloma sneg. Padavine bodo šibkejše na severovzhodu, zato bo tam po nižinah večinoma deževalo.

Nad osrednjo Slovenijo pa bo verjetno v noči na soboto večinoma snežilo. Skupna količina padavin bo najvišja na jugu. Največ snega bo predvidoma padlo v nekoliko višjih legah na Notranjskem in Kočevskem.

Na Primorskem bo v prvem delu noči na soboto za nekaj ur zapihala zmerna do močna burja, drugje po Sloveniji pa okrepljen severnik. Zaradi okrepljenega južnega vetra bo v času jutranje in večerne plime povišana tudi gladina morja.