Zvečer se bodo padavine znova okrepile in ponoči razširile nad vso Slovenijo. Po nižinah v notranjosti bo dež prešel v sneg. Foto: BoBo
Zvečer se bodo padavine znova okrepile in ponoči razširile nad vso Slovenijo. Po nižinah v notranjosti bo dež prešel v sneg. Foto: BoBo

Zvečer se bodo padavine znova okrepile in ponoči razširile nad vso Slovenijo. Po nižinah v notranjosti bo dež prešel v sneg. Jutranje temperature bodo od -4 do 1, na Primorskem okoli 5 stopinj Celzija.

Kako bo v prihodnjih dneh?

V ponedeljek bo sprva še oblačno, zjutraj bo sneženje ponehalo tudi v južnih krajih. Čez dan se bo delno zjasnilo. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 5, na Goriškem in ob morju okoli 10 stopinj Celzija.

V torek bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Jutro bo mrzlo in po nižinah megleno, popoldne pa bo ponekod že zapihal jugozahodni veter.

V sredo bo na vzhodu še delno jasno, drugod se bo postopno pooblačilo. Pihal bo jugozahodni veter.

Zimska pravljica na Gorenjskem

Zaradi zimskih razmer je cesta čez prelaz Vršič zaprta, verige pa so obvezne na prelazu Korensko sedlo.

Ponekod je snega že precej: v Ratečah je po podatkih agencije za okolje (Arso) v noči na nedeljo zapadlo 32 centimetrov snega, snežna odeja je debela 41 cm.

Prava zima se je začela v gorah. Na Kredarici je od sobote zvečer zapadlo 27 cm, skupno pa je tam 85 cm snega. Na Kaninu so izmerili 160 cm snega. V noči na nedeljo je bilo sicer največ snega na Zelenici, snežna odeja se je odebelila za 36 cm, na skupno 71 cm.

Na smučišču Kanin namerili 160 centimetrov snega