Zvečer in v noči na torek bodo predvsem v zahodni polovici Slovenije mogoča močna neurja s točo. Foto: BoBo
Zvečer in v noči na torek bodo predvsem v zahodni polovici Slovenije mogoča močna neurja s točo. Foto: BoBo

Prebivalci naj svojo lastnino umaknejo na varno, da je toča ne bo poškodovala. Tudi avtomobile naj zapeljejo pod streho, so za STA opozorili na uradu za meteorologijo Agencije RS za okolje (Arso).

Nevihte, krajevno tudi močnejše, se bodo zvečer in v prvi polovici noči lahko širile proti vzhodu. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter, ob morju jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 29 do 33, na severozahodu okoli 25 stopinj Celzija, so zapisali na Arsu.

Popoldne in zvečer bodo na stiku Padske nižine in Alp na območju Benečije in Furlanije - Julijske krajine v sosednji Italiji nastajale nevihte, tudi močnejše, ki se bodo pomikale proti severovzhodu. Nevihte lahko čez dan nastanejo tudi v severozahodni Sloveniji, zvečer in v prvem delu noči na torek pa bodo predvidoma pogostejše še v preostalem zahodnem delu države. Možnost za kakšno močnejšo nevihto obstaja tudi na obali, kjer bodo nevarnost predstavljali zlasti močnejši sunki nevihtnega piša, je poročal portal Neurje.si.

V drugi polovici noči na torek se bo ozračje nato umirilo.

Na vzhodu bo v torek delno jasno, drugod spremenljivo oblačno. Zlasti v zahodni in osrednji Sloveniji se bodo pojavljale plohe in nevihte. Ponekod bo pihal jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 19, na Primorskem do 22, najvišje dnevne od 27 do 32, na severozahodu okoli 24 stopinj Celzija.

Vročinski val do sobote

V sredo in četrtek bo sončno in znova bolj vroče. Ponekod bo še pihal jugozahodnik. Do sobote bo državo zajel vročinski val. V višinah bo z jugozahodnim vetrom k nam iznad Sredozemlja dotekal topel in občasno nekoliko bolj vlažen zrak. Do sobote bo sončno in vroče s temperaturami večinoma med 30 in 35 stopinj Celzija, nato pričakujemo ohladitev. Od sobote do predvidoma ponedeljka bo povečana verjetnost krajevnih padavin, v nadaljevanju tedna pa se bo kot kaže znova znižala. Postopno bo spet topleje.