Rekreacija
slice
Filip Flisar po Kaninu preganjal 122 tekmecev
2. Red Bull Samo gas s Filipom Flisarjem, 24. marec 2019 ob 08:45 Kanin je doživel spektakel posebne vrste – v sončnem vremenu se je tam odvila atraktivna tekma Red Bull Samo gas, na kateri se je slovenski reprezentant v smučarskem krosu Filip Flisar pomeril proti več kot stotim tekmecem.
6
V Radencih prvič tudi organiziran tek za tekače s psi
21. marec 2019 ob 14:33 V sklopu letošnjega Maratona treh src, ki bo 18. maja v Radencih, polmaraton pa bo štel za državno prvenstvo, bo prvič organiziran tudi tek tekačev s psi.
Olimpijski bazen na koprski Bonifiki odprt za vse
11. marec 2019 ob 19:29 Bazenski kompleks v Kopru, ki so ga uradno odprli jeseni, je odprt tudi za rekreativne uporabnike. Cenik je primerljiv s podobnimi športnimi objekti v Sloveniji.
"Pomembnejše od hidžaba je to, da kdo preteče 42 km"
9. marec 2019 ob 06:45 Sarajevčanka Nudžejma Softić je resnični navdih, zlasti za ženske, saj s športom uspešno celi vojne rane, čustvene izgube in se zoperstavlja stereotipom v družbi. Zato je mnogi z razlogom kličejo železna Nudži. Tekaške prijatelje ima tudi v Sloveniji.
Delež Slovencev, ki telovadijo, med najvišjimi v EU-ju
4. marec 2019 ob 15:41 Spomladanske temperature so te dni prebudile naravo in tudi marsikaterega ljubitelja teka. Število teh v zadnjih letih v Sloveniji narašča, skupaj s številom različnih dogodkov oziroma oblik tekaškega udejstvovanja in druženja.
7.500 pohodnikov po Jurčičevi poti Lepo sončno vreme je na tradicionalni 26. pohod Po Jurčičevi poti privabilo 7.500 pohodnikov iz vse Slovenije.
Beli počitniški teden se končuje: Na smučišče dovolj zgodaj, preden pretoplo vreme pokvari užitek Smučišča v Sloveniji in okolici imajo na vrhuncu sezone isto težavo: pretoplo vreme, ki snežno podlago že krepko pred 12. uro spremeni v neprivlačno vodno brozgo, smuka pa tako hitro lahko postane muka.
Kupovanje pancarjev postaja prava znanost Fleks, indeks FI, fiting, mondo številka ... Ob kupovanju smučarskih čevljev se zdi, da mora imeti človek visokošolsko izobrazbo in še lepo mero sreče, da kupi pravi model.
Ob Blejskem jezeru že sedmi dobrodelni Ruthin tek Športno humanitarno društvo Vztrajaj ‒ Never Give Up že sedmo leto organizira dobrodelni 48-urni Ruthin tek okoli Blejskega jezera, ki se bo začel v petek popoldne in končal v nedeljo.
Sabljanje ni šport, ampak umetnost Ekipa TV SLO je obiskala najstarejši pariški sabljaški klub (ustanovili so ga leta 1886) in dobili občutek, kot da se je ustavil čas.
72-letna Jožica Rogelj je maraton odkrila po upokojitvi, zdaj preteče tri na leto Novomeščanka Jožica Rogelj se je že v mladosti ukvarjala s tekom in planinarjenjem. Ko se je upokojila, si je morala z nečim zapolniti čas: začela je teči, sprva krajše razdalje, potem pa maratone. In na njih kot za šalo osvaja stopničke.
Cerkniške Ščuke presenetile nekdanje hokejske ase Presihajoče jezero Ledine v Ratečah je gostilo drugo Ledeno trofejo, zabavni družinski dan na ledu in mednarodni turnir v hokeju 3 na 3. Čudovita, sončna alpska kulisa, množica ljubiteljev drsanja, ...
Smučarji novinarji so se družili v Kranjski Gori Skoraj 60 novinarjev različnih slovenskih medijev, pa tudi nekaj gostov iz Hrvaške in Bosne, se je spet družilo na tradicionalnem srečanju novinarjev smučarjev.
Balohov ultramaraton tudi s pridihom Jureta Robiča Ultramaratonski kolesar Marko Baloh se bo že štirinajstič usedel na kolo za polnih 24 ur. Tradicionalna maratonska preizkušnja v BTC-ju bo tudi letos dobrodelna.
Tekači veseli bele lise na travniku pri Preski Čeprav je zima skopa s snegom, so v Nordijskem centru Bonovec pri Medvodah uredili 1,2 kilometra proge za smučarski tek.

Koledar rekreacije
Kam na vadbo
RTV oddaje
Pomladanska smuka na Pohorju 00:02:31, 02.03.2019
Sabljanje je umetnost, ne šport 00:02:53, 14.02.2019
Zametki balinanja segajo v antiko 00:04:16, 16.11.2018
Med dopustom ne opustite gibanja 00:06:30, 20.07.2018
Znamo otroke spodbujati h gibanju? 00:06:11, 29.06.2018