Rekreacija
slice
Ob Blejskem jezeru že sedmi dobrodelni Ruthin tek
Novost je osemurni nočni tek , 22. februar 2019 ob 11:42 Športno humanitarno društvo Vztrajaj ‒ Never Give Up že sedmo leto organizira dobrodelni 48-urni Ruthin tek okoli Blejskega jezera, ki se bo začel v petek popoldne in končal v nedeljo.
Sabljanje ni šport, ampak umetnost
15. februar 2019 ob 14:59 Ekipa TV SLO je obiskala najstarejši pariški sabljaški klub (ustanovili so ga leta 1886) in dobili občutek, kot da se je ustavil čas.
Kupovanje pancarjev postaja prava znanost
7. februar 2019 ob 06:57 Fleks, indeks FI, fiting, mondo številka ... Ob kupovanju smučarskih čevljev se zdi, da mora imeti človek visokošolsko izobrazbo in še lepo mero sreče, da kupi pravi model.
72-letna Jožica Rogelj je maraton odkrila po upokojitvi, zdaj preteče tri na leto
3. februar 2019 ob 08:28 Novomeščanka Jožica Rogelj se je že v mladosti ukvarjala s tekom in planinarjenjem. Ko se je upokojila, si je morala z nečim zapolniti čas: začela je teči, sprva krajše razdalje, potem pa maratone. In na njih kot za šalo osvaja stopničke.
Cerkniške Ščuke presenetile nekdanje hokejske ase
28. januar 2019 ob 10:53 Presihajoče jezero Ledine v Ratečah je gostilo drugo Ledeno trofejo, zabavni družinski dan na ledu in mednarodni turnir v hokeju 3 na 3. Čudovita, sončna alpska kulisa, množica ljubiteljev drsanja, ...
Smučarji novinarji so se družili v Kranjski Gori Skoraj 60 novinarjev različnih slovenskih medijev, pa tudi nekaj gostov iz Hrvaške in Bosne, se je spet družilo na tradicionalnem srečanju novinarjev smučarjev.
Balohov ultramaraton tudi s pridihom Jureta Robiča Ultramaratonski kolesar Marko Baloh se bo že štirinajstič usedel na kolo za polnih 24 ur. Tradicionalna maratonska preizkušnja v BTC-ju bo tudi letos dobrodelna.
Tekači veseli bele lise na travniku pri Preski Čeprav je zima skopa s snegom, so v Nordijskem centru Bonovec pri Medvodah uredili 1,2 kilometra proge za smučarski tek.
Božički za dober namen zbrali skoraj 3.700 evrov V hladnem večeru, ko so po zraku plesale tudi snežinke, se je v parku Tivoli na dobrodelnem teku in pohodu Božičku zbralo skoraj 600 tekačev in pohodnikov.
Kitajski tekaški razcvet kvarijo goljufi – na polmaratonu goljufalo več kot 250 ljudi Na Kitajskem je vse več rekreativnih tekačev, vse več je tekaških dogodkov, razcvet pa doživlja tudi industrija tekaške opreme.
V Bruslju nagrada za fair play tudi za slovenska tekača Na 24. kongresu Evropskega fair play združenja v Bruslju sta bila za svojo nesebično pomoč v letu 2017 s priznanjem nagrajena tudi slovenska rekreativna tekača.
Dan snega v Ljubljani s snegom iz Planice Ljubljana bo v petek, 18. januarja, na območju od Prešernovega trga do mestne hiše gostila poseben dogodek ob dnevu snega, kar bo uvod v pestro dogajanje konec tedna v Planici.
Tega še niste poskusili: smučke z zamenljivo levo-desno smučko Slovaško podjetje Forest Skis je razvilo asimetrične smuči Lotor z različno levo-desno smučko, ki pa sta zrcalni, zaradi česar ju lahko zamenjamo, kar omogoča različen slog turne vožnje.
Novogoričani dobili prenovljeno vadbeno jaso V gozdu Panovec v Novi Gorici so uredili vadbeno jaso, slovesno odprtje je bilo v sredo. Vrednost celotne investicije je ocenjena na 48.000 evrov.
Odziv na najhitrejšo Slovenko: Vsa čast! In rožica! Ljubljanski maraton se je ustoličil med najhitrejšimi na svetu, direktor Gojko Zalokar, ki razmišlja o slovesu, verjame, da bo to v prestolnico pripeljalo še več uglednih tekačev.

Koledar rekreacije
Kam na vadbo
RTV oddaje
Sabljanje je umetnost, ne šport 00:02:53, 14.02.2019
Zametki balinanja segajo v antiko 00:04:16, 16.11.2018
Med dopustom ne opustite gibanja 00:06:30, 20.07.2018
Znamo otroke spodbujati h gibanju? 00:06:11, 29.06.2018