V nagovoru zaposlenim je ministrica povedala, da so na ministrstvu za notranje zadeve, v policiji in na inšpektoratu za notranje zadeve zaposleni vrhunski strokovnjaki, srčno predani svojemu delu. "A nobena še tako izjemna ekipa ni imuna na dogajanja tako v sistemu kot zunaj njega," je dejala.

"Verjamem, da so dogodki zadnjih tednov vnesli nekaj nelagodja in nemira med vas," je navedla ministrica in jim zagotovila, da je njen namen "popeljati ministrstvo v mirnejše vode".

"V tem času ne bom izpeljala nikakršnih sprememb, ne sistemskih ne organizacijskih, še manj pa kadrovskih. Naloga, ki sem si jo zadala in mi je zaupana, je ta, da zagotovim, da delo poteka nemoteno do prisege novega ministra za notranje zadeve. In pri tej nalogi ste prav vi – zaposleni na ministrstvu, policiji in inšpektoratu – nepogrešljivi," so ministričine besede povzeli v sporočilu za javnost, objavljenem na vladnem spletišču.

Sporočili so tudi, da se je ministrica z ekipo srečala z vodstvom policijskih sindikatov, Rokom Cvetkom in Markom Jakcem iz Policijskega sindikata Slovenije ter Kristjanom Mlekušem in Sebastjanom Korošcem iz Sindikata policistov Slovenije. Seznanila se je z delom sindikatov in podprla zastavljene dejavnosti. V sporočilu so dodali še, da želi vodstvo ministrstva s sindikatoma nadaljevati konstruktiven dialog.

Z ministrstva so danes posredovali tudi božično-novoletno voščilo in vsem zaželeli lepo praznovanje dneva samostojnosti in enotnosti.

Sicer pa bo ministrica čez praznike tudi delovna. Med drugim bosta z v. d. generalnega direktorja policije Boštjanom Lindavom na silvestrovo po 19. uri obiskala policistke in policiste nekaterih enot Policijske uprave Ljubljana in Policijske uprave Novo mesto. Ob polnoči pa se bosta udeležila dogodka ob vstopu Hrvaške v schengensko območje, so napovedali na ministrstvu.