V primerjavi s prejšnjo volilno napovedjo Ninamedie se je razlika v podpori med vodilnima strankama Gibanjem Svoboda in SDS zmanjšala s približno šestih na dobra dva odstotka.
Gibanje Svoboda bi tako prejelo 26,6 odstotka glasov, SDS pa 24,3 odstotka glasov. Sledijo Levica (9,6 odstotka), SD (9,5 odstotka), NSi (7,2 odstotka), LMŠ (4,3 odstotka) in gibanje Povežimo Slovenijo (4 odstotke).

Pod parlamentarnim pragom bi ostale stranke SAB (3,1 odstotka), Resni.ca (2 odstotka), SNS (1,5 odstotka), Piratska stranka Slovenije (1,5 odstotka), Naša dežela (1,4 odstotka), Vesna (1,2 odstotka) in Gibanje Zdrava družba (1 odstotek). Ostale stranke bi prejele manj kot odstotno podporo volivcev.

Volitev se bo zagotovo udeležilo 62,5 odstotka vprašanih, verjetno 15,7 odstotka, morda pa 12,9 odstotka vprašanih. Da se volitev verjetno ne bodo udeležili, je odgovorilo 1,9 odstotka vprašanih, zagotovo pa se jih ne bo udeležilo 6 odstotkov vprašanih. En odstotek je odgovoril, da ne ve, ali se bo udeležil volitev.

Ninamedia je med 11. in 13. aprilom telefonsko anketirala 450 ljudi. Do volitev bo Ninamedia za Dnevnik in Večer raziskave javnega mnenja objavljala vsakodnevno. Zadnja bo po navedbah Dnevnika objavljena prihodnji petek, uro ali dve pred začetkom volilnega molka.