S premierjem Janezom Janšo sta govorila tudi o stanju pandemije covida-19, dvostranskih odnosih in evropski perspektivi Črne gore. Premierja sta glede dvostranskih odnosov izrazila namen po krepitvi gospodarskega sodelovanja in po čimprejšnjem sklicu mešane gospodarske komisije, so sporočili iz kabineta premierja.

Krivokapić je slovensko stran seznanil s stanjem v pristopnih pogajanjih z EU-jem, slovenski premier pa je predstavil načrte slovenskega predsedstva Svetu EU-ja glede Zahodnega Balkana in širitvenega procesa.

V času predsedovanja Svetu EU-ja si bo Slovenija prizadevala za nadaljevanje širitvenega procesa z državami Zahodnega Balkana, saj meni, da morata biti Zahodni Balkan in pristopni proces držav regije deležna okrepljene politične pozornosti in osredotočenosti držav članic EU-ja in njenih institucij. Tako bo slovensko predsedstvo v oktobru v Sloveniji organiziralo vrh EU-Zahodni Balkan, je dodal Janša.

Predsednik črnogorske vlade Krivokapić se je poleg z Janšo sešel še s predsednikom DZ-ja Igorjem Zorčičem. Po besedah predsednika DZ-ja je ta obisk tudi priložnost za izpostavitev ene od ključnih tem slovenskega predsedovanja Svetu Evropske unije, ki je Zahodni Balkan.

Črnogorski premier je kot ključno področje za nadaljevanje pogajalskega procesa izpostavil vladavino prava. Ob tem je izrazil željo, da bi se v času slovenskega predsedovanja koraki na poti proti EU-ju pospešili, in dodal, da pri tem pričakuje razumevanje in podporo Slovenije. Zavzel se je tudi za boljše gospodarsko sodelovanje med državama.

Črnogorskega premierja je sprejel tudi predsednik republike Borut Pahor. Ob tem je Krivokapić na Twitterju izpostavil, da so za Črno goro velikega pomena izkušnje in podpora Slovenije kot države članice EU-ja. "Zemljepisna bližina in skupna zgodovina naših držav prispevata k dobremu sodelovanju na vseh ravneh," je še zapisal.