Ob tem je poudaril, da bo delo pravosodnega ministrstva nadaljnjega pol leta temeljilo na prioritetah predsedovanja, kljub temu pa bodo nadaljevali tudi pogovore o preostalih temah, pri čemer bo v ospredju sodniška zakonodaja.

Na srečanju sta bila prisotna tudi državni sekretar Zlatko Ratej in podpredsednik vrhovnega sodišča Miodrag Đorđević. Prisotni so z ministrom Dikaučičem spregovorili o spremembi sodniške zakonodaje, predvsem glede organizacijskih, kadrovskih in procesnih rešitev, ki bi omogočale učinkovitejše obvladovanje pripada zadev na upravno sodišče, ki se v zadnjih letih povečuje, so v sporočilu za javnost zapisali na ministrstvu za pravosodje.

Spregovorili so tudi o rešitvah, povezanih z obravnavo pritožb v zadevah upravnega sodišča, za reševanje katerih je pristojno vrhovno sodišče. "To namreč vpliva tako na položaj in vlogo vrhovnega sodišča kot tudi na zagotavljanje učinkovitega pravnega varstva na drugih področjih, v katerih odloča vrhovno sodišče," so še navedli v sporočilu za javnost.

Na srečanju so sogovorniki govorili še o načrtovani reformi pravniškega državnega izpita, dotaknili pa so se tudi projekta izgradnje nove sodne stavbe in nadaljnjega opremljanja sodišč z avdio- in videokonferenčnimi sistemi, saj je spopadanje z epidemijo koronavirusne bolezni spodbudilo tudi rabo informacijske tehnologije, so še sporočili s pravosodnega ministrstva.