Razpravljala sta o aktualnih temah, pozdravila dobre odnose med državama ter dodala, da obstaja še veliko priložnosti za okrepitev dvostranskega, zlasti gospodarskega sodelovanja.

Klakočar Zupančič in Papuašvili sta razpravljala o temah, kot so vloga Slovenije kot nestalne članice Varnostnega sveta ZN-a, približevanje Gruzije Evropski uniji, ohranjanje miru, spopadanje s podnebnimi spremembami in obvladovanje vremenskih ujm, kot so bile avgustovske katastrofalne poplave, ki so prizadele Slovenijo.

Predsednica DZ-ja je v pogovoru z gruzijskim kolegom izrazila zavezanost parlamentarni diplomaciji in ohranjanju tesnih stikov ter dialoga na parlamentarni ravni, so sporočili z DZ-ja. Poudarila je pomen parlamentarne diplomacije in raznolikosti stikov med državama na različnih ravneh.

Klakočar Zupančič se je skupaj z delegacijo v okviru uradnega obiska ločeno srečala tudi z gruzijskim premierjem Iraklijem Garibašvilijem.

V pogovoru je poudarila pomen ohranjanja dobrih odnosov med državama ter evropsko perspektivo Gruzije, pri čemer mora slednja ohraniti zavezanost k reformam. Prav tako sta sogovornika poudarila nujnost preprečevanja vojaških konfliktov in prispevek k ohranjanju mednarodnega miru in varnosti.

Slovenska delegacija se je v Tbilisiju med drugim srečala tudi z vodstvom Nadzorne misije EU-ja v Gruziji. Poleg predsednice DZ-ja so delegacijo sestavljali še generalna sekretarka DZ-ja Uršula Zore Tavčar ter poslanca in člana skupine prijateljstva z Gruzijo, Matej Tonin (NSi) in Aleksander Prosen Kralj (Svoboda).