Opravil pa je tudi vrsto dvostranskih srečanj, med drugim z libijsko in kosovsko zunanjo ministrico.

Z ministrico za zunanje zadeve Libije Najlo Al Manguš sta govorila o dvostranskem sodelovanju med državama, sodelovanju v okviru multilateralnih forumov in vrhu EU-Afrika. Minister Logar je izrazil podporo stabilizacijskim procesom v Libiji in izpostavil priložnosti na področju gospodarskega sodelovanja med državama v prihodnosti, so sporočili z zunanjega ministrstva.

Logar in ministrica za zunanje zadeve in diasporo Kosova Donika Gervalla-Schwarz sta medtem v pogovoru izpostavila dobre bilateralne odnose med državama in poudarila pomen stabilnosti regije. Z naklonjenostjo sta obravnavala nadaljnjo krepitev gospodarskega sodelovanja.

V pogovoru s predstavniki Ameriškega judovskega odbora (American Jewish Committee) je bil poudarek predvsem na izmenjavi pogledov na bližnjevzhodni mirovni proces in krepitev bilateralnih odnosov Slovenije z Izraelom in ZDA.

Minister se je prav tako udeležil dvostranskega srečanja med predsednikom republike Borutom Pahorjem in predsednikom Južne Koreje Mun Dža Inom.

Logar je v ponedeljek sodeloval tudi na neformalnem zasedanju ministrov za zunanje zadeve držav EU-ja, na katerem so ministri razpravljali o razmerah v Afganistanu in nadaljnjih aktivnostih Evropske unije s posebnim poudarkom na regionalnem pristopu ter angažiranju sosednjih držav Afganistana.

Slovenski zunanji minister je pozval k implementaciji dogovorov s septembrskega neformalnega zasedanja ministrov za zunanje zadeve držav EU-ja v Sloveniji ter k enotnemu in koordiniranemu pristopu Unije tako pri vprašanju upravljanja migracij kot pri vprašanju zagotavljanja humanitarne pomoči, so še sporočili z MZZ-ja.