Mimoidočim so na zanimiv način približali jedrsko energijo in tehnologijo ter osvetlili z njo povezane mite.

Kot so sporočili iz društva jedrskih strokovnjakov, so mladi jedrski strokovnjaki, podobno kot njihovi kolegi v več kot 30 državah po vsem svetu, javnosti na poljuden in zanimiv način približali jedrsko energijo in tehnologijo. Mimoidoči so tako lahko videli številne zanimive primerjave, eksperimente, interaktivne vsebine ter poklepetali z mladimi strokovnjaki o jedrski energiji in njeni vlogi v energijski mešanici prihodnosti.

Razstavni prostor z vsebinami za vse starosti je bil po njihovi oceni odlično obiskan. Najmlajši so se najraje preizkušali v limbu s prispodobo o ogljičnih izpustih različnih držav ter se zadržali ob simulatorju jedrske elektrarne. Številni mimoidoči pa so si z zanimanjem ogledovali primerjavo proizvodnje električne energije po državah, primerjavo različnih virov ter kratke zanimivosti o jedrski energiji.

Mladim strokovnjakov je bilo v največje veselje videti zanimanje ljudi ter realni pogled na prihodnost slovenske energetike. Pogovori nakazujejo, da ljudem ni vseeno glede čiste prihodnosti ter povečini vključujejo jedrsko energijo v rešitev za prehod v brezogljično družbo, je ob tem dejal predsednik Mreže mlade generacije Janez Kokalj, sicer zaposlen kot mladi raziskovalec na odseku za reaktorsko tehniko Instituta Jožef Stefan.