Predsednik republike Borut Pahor je priredil sprejem ob koncu natečaja Prostovoljec leta 2020, ki ga pripravlja Mladinski svet Slovenije (MSS). Foto: Nebojša Tejić/STA
Predsednik republike Borut Pahor je priredil sprejem ob koncu natečaja Prostovoljec leta 2020, ki ga pripravlja Mladinski svet Slovenije (MSS). Foto: Nebojša Tejić/STA

Prostovoljci in sodelavci centra DEOS, ki so pripravili zmagovalni projekt, so skrbno pregledali, uredili in razposlali ročno napisane voščilnice z dobrimi željami, ki so jih v center pošiljali iz šol, društev, zavodov in drugih sodelujočih ustanov. Voščilnice so dosegle več kot 21.000 starostnikov.

Predsednik Borut Pahor je novembra lani na posebni slovesnosti direktorici Centra starejših Notranje Gorice DEOS in pobudnici akcije Ani Petrič vročil jabolko navdiha.

Na tokratni natečaj je bilo prijavljenih 66 posameznikov-prostovoljcev in 13 prostovoljskih projektov. Na prireditvi so bili podeljeni nazivi najprostovoljka in najprostovoljec v treh starostnih kategorijah, pa tudi posebni priznanji za najboljšega mladinskega voditelja in najboljši mladinski projekt.

Najboljša mladinska voditeljica je na predlog Zveze tabornikov Slovenije postala Eva Bolha. Najboljši mladinski projekt pa je "Dan ZaMe", ki so ga na Gimnaziji Kranj izvedli za lajšanje duševnih stisk mladih v času epidemije novega koronavirusa.

Najprostovoljci so v treh starostnih skupinah postali Viktorija Krusharova in Luka Štrukelj, Kristina Stražišar in Luka Mehle ter Marija Radkovič in Mladen Sedlar.

Prostovoljci in projekti so bili izbrani na podlagi natečaja, ki ga je objavil Mladinski svet Slovenije, k sodelovanju pa je povabil vse institucije in posameznike, ki v svoje dejavnosti vključujejo prostovoljstvo.