Za začasnega predsednika so imenovali Dejana Podgorška, sicer tudi generalnega sekretarja stranke, za podpredsednika pa Dejana Krečiča. Na ustanovnem zboru so obravnavali tudi naloge in usmeritve odbora ter načrt postavitve lokalne mreže.

Kot je za STA povedala predsednica Naše dežele Aleksandra Pivec, je na tem območju tudi že kar nekaj zametkov lokalnih odborov, sicer pa nameravajo nadaljevati z vsebinskim načinom dela na terenu, kjer se odzivajo predvsem na lokalne izzive in težave. Skupaj pa ob tem pripravljajo še generalni program stranke za državno raven.

Z ustanovitvijo devetih deželnih odborov so po njenih besedah pokrili praktično celotno državo, ob tem pa nastajajo številni lokalni odbori. Stranka v tem trenutku šteje nekaj manj kot 2000 članov, pri čemer se številka dnevno viša za vsaj 30 novih. "Pomembno je, da nam je uspelo zagotoviti zelo pestro regijsko organiziranost," je dejala Pivčeva.

Čeprav natančnega podatka nima, se jim je pridružilo kar nekaj nekdanjih članov DeSUS, med njimi tudi celi lokalni odbori. Najprej na Primorskem, prihajajo tudi novi, nazadnje odbora v Žalcu in Moravskih Toplicah, zato ocenjuje, da je vsaj 40 odstotkov lokalnih odborov njene nekdanje stranke prestopilo v njihov tabor. Kot je dodala, gre predvsem za nekatere najbolj aktivne odbore.

Pivčeva je še povedala, da delajo na tem, da bodo, kadarkoli bo prišlo do volitev, na njih ustrezno pripravljeni, sestavljajo kandidatne liste in izbirajo kandidate, zato jih niti morebitne predčasne ne bodo presenetile.

Povezovanj z ostalimi političnimi strankami ne sklepajo, saj so po njenih besedah jasno povedali, da jih povezovalne zgodbe pred volitvami ne zanimajo. Pripravljeni so na vsa mogoča povezovanja po njih in se torej ne opredeljujejo proti nikomur, prav tako nikogar ne postavljajo v ospredje.

"Povezovali se bomo s tistimi, s katerimi bomo sposobni doseči kompromis glede jasnih programskih izhodišč in ciljev, ne pa po pripadnosti levi ali desni politični strani. Brez težav lahko gremo v obe vladi, če bo mogoče z njimi doseči vsebinske kompromise," je še dodala Pivčeva.