Odprtje. Foto: Nebojša Tejić/STA
Odprtje. Foto: Nebojša Tejić/STA

V govoru je poudarila, da so se diplomatske vezi med Slovenijo in Albanijo v treh desetletjih razvile v trdno partnerstvo, ki temelji na vzajemnem spoštovanju ter skupnih vrednotah in ciljih, so sporočili z urada predsednice.

"Naše diplomatske vezi, vzpostavljene pred več kot tremi desetletji, so se razvile v trdno partnerstvo, ki temelji na vzajemnem spoštovanju, skupnih vrednotah in skupnih ciljih," je povedala predsednica in dodala, da se je novo poglavje v odnosih med Slovenijo in Albanijo začelo že s februarskim odprtjem slovenskega častnega konzulata v Draču.

Slednjega si bo Nataša Pirc Musar, ki je v Albaniji danes začela tridnevni uradni obisk, v spremstvu častnega konzula Slovenije v Albaniji Gencija Likoskendaja ogledala v petek, na zadnji dan obiska. Danes se bo z gostiteljem, albanskim predsednikom Bajramom Begajem, udeležila koncerta orkestra albanske radiotelevizije RTSH pod vodstvom slovenskega dirigenta Simona Krečiča.

V četrtek bo Nataša Pirc Musar z Begajem opravila pogovor na štiri oči, ki mu bo sledil plenarni pogovor med delegacijama obeh držav. Sestala se bo tudi s premierjem Edijem Ramo in predsednico parlamenta Lindito Nikollo ter se udeležila plenarne seje parlamenta.