Šuštaršič bo na položaju nasledil Petra Jančiča. Uredništvu je pred prevzemom položaja že predstavil vizijo razvoja in vodenja, to pa ga je na glasovanju v nasprotju s predhodnikom prepričljivo večinsko podprlo.

Šuštaršič je univerzitetni diplomirani politolog mednarodnih odnosov, na čelo enega najbolj branih portalov v državi pa prihaja prav s STA-ja, kjer je bil od leta 2000 zunanjepolitični novinar, od lani pa tudi urednik zunanjepolitičnega uredništva, pred tem pa več let namestnik urednice. Velja za enega najizkušenejših novinarjev nacionalne tiskovne agencije, na kateri je delal 22 let.

Kot svoje glavno vodilo je ob prevzemu nove funkcije poudaril spoštovanje novinarskih standardov in profesionalnost novinarjev. "Naloga medija nacionalnega pomena – kar Siol.net vsekakor je – je skrbeti za celovito in objektivno zagotavljanje informacij o dogajanju tako v Sloveniji kot v Evropi in svetu. Čeprav je slišati preprosto, je to zelo odgovorna naloga do javnosti in tudi za slovensko demokracijo," je povedal.

Zagotovil je, da se je pri svojem dosedanjem delu te naloge vedno loteval z odgovornostjo in spoštovanjem. "Upam, da nam bo z ekipo, v katero prihajam, uspelo izpolniti visoka pričakovanja naših bralcev. Sam si bom za to vsekakor prizadeval," je še navedel.

Do menjave na mestu odgovornega urednika prihaja po prevetritvi uprave Telekoma Slovenije, ki ji je sledil tudi prihod Irme Gubanec na čelo TSmedie. Ta je na položaju nasledila Rajka Geriča.