Vlada je razrešila tudi Marka Kandolfa kot glavnega inšpektorja v inšpektoratu za notranje zadeve in za v. d. glavne inšpektorice imenovala Vesno Gutman.

Poklukar bo funkcijo v. d. direktorja Uprave za vojaško dediščino opravljal od petka in največ šest mesecev.

Zakon o javnih uslužbencih namreč določa, da lahko funkcionar ali organ, pristojen za imenovanje, na predlog funkcionarja, pristojnega za predlaganje imenovanja, v enem letu od nastopa funkcije razreši med drugimi tudi predstojnika organa v sestavi ministrstva, in sicer ne glede na razloge, so spomnili po seji vlade. Prejšnja vlada je Roka Janeza Šteblaja za direktorja uprave za vojaško dediščino imenovala novembra lani.

Poklukar je bil v vladi Marjana Šarca minister za notranje zadeve. Trenutno je zaposlen v Upravi RS za zaščito in reševanje na ministrstvu za obrambo. Kot je navedeno v sporočilu, je do zdaj opravljal več zahtevnih nalog v Slovenski vojski, v službi za protokol na ministrstvu za obrambo, kot tiskovni predstavnik uprave za zaščito in reševanje za področje migracij in kot vodja Centra za obveščanje v Kranju.

Tudi Vesna Gutman bo funkcijo v. d. glavne inšpektorice inšpektorata za notranje zadeve opravljala od petka do imenovanja glavne inšpektorice oziroma glavnega inšpektorja po opravljenem natečajnem postopku oziroma največ šest mesecev. Gutman je do zdaj opravljala funkcijo inšpektorice v inšpektoratu za notranje zadeve.