S predstavniki študentov se je dogovorila, da skupaj pozovejo pristojna ministrstva k odzivu oz. podaji mnenja na predlog zakona, so sporočili iz ŠOS-a.

Predsednica je predlog zakona sprejela z veliko naklonjenostjo. Poudarila je, da zelo ceni in podpira politično dejavnost mladih ter njihovo udejstvovanje pri demokratičnih procesih. S predstavniki študentov se je strinjala, da gre za neideološki zakon, ki teži k izboljševanju položaja mladih in študentov, zato je pomembno, da politični akterji takšne iniciative podprejo, so zapisali v sporočilu za javnost.

Ko se bodo ministrstva odzvala na prošnjo ŠOS-a k podaji mnenj glede predloga zakona, ga bodo na podlagi vseh pridobljenih informacij skupaj oblikovali tako, da bo med poslanci pridobil širšo podporo in se bo na ta način tudi uresničil, so napovedali.

"Gre za nabor ukrepov, ki so po našem mnenju apolitični in nestrankarski, zaradi česar želimo pridobiti široko podporo za njihovo sprejetje. Podpora predsednice DZ-ja je tako še posebej pomembna, saj gre za prvo med enakimi, za osebo, ki predstavlja celotno zakonodajno vejo oblasti. Upamo, da bodo predlaganim študentskim ukrepom naklonjena tudi pristojna ministrstva in da bodo ti tudi v celoti sprejeti," je dejal predsednik ŠOS-a Luka Mihalič.