S svojim pogumnim in plemenitim ravnanjem so vsak posebej in vsi skupaj rešili življenje človeku, je poudarila predsednica republike in se jim za to dejanje zahvalila.

Foto: BOBO/Igor Kupljenik
Foto: BOBO/Igor Kupljenik

"Fantje so pokazali izjemno človekoljubnost. Rekla sem jim, da so lučka človečnosti, in seveda iskrena zahvala za to plemenito dejanje ne bo odveč," je na dogodku poudarila Nataša Pirc Musar. Pri tem se je zahvalila tudi njihovim staršem, ki so fante vzgojili v "takšne človekoljubne ljudi".

Predsednica se je Maju Debevcu, Jerneju Kolmanu, Maju Končanu, Maju Josipoviću, Matiji Zemetu in Aljoši Rusu zahvalila za njihovo pogumno in plemenito ravnanje ter jim izročila priznanje, in sicer zahvalo predsednice republike za plemenito dejanje, za dejanje nesebične pomoči, zgled poguma in plemenitega ravnanja kot prispevek k boljšemu jutri.

V za javnost zaprtem pogovoru z dijaki, starši in ravnateljem je predsednica poudarila, da jo taka dejanja navdajajo z upanjem, da bodo mlajše generacije sposobne zgraditi prijaznejšo in bolj povezano družbo, so sporočili z njenega urada.

Fantje so konec februarja na železniški postaji v Celju rešili življenje moškemu s srčnim zastojem. Do gospoda, ki je potreboval pomoč, so pristopili in poklicali na številko 112. Po usmeritvah operaterja so mu zagotovili prvo pomoč do prihoda reševalcev. Eden od njih je tudi v nadaljevanju pomagal reševalcem.