Koordinacijski odbor MeKoS – Medgeneracijske koalicije Slovenije sestavljajo člani Dijaške organizacije Slovenije, Mladinskega sveta Slovenije, Študentske organizacije Slovenije in Zveze društev upokojencev Slovenije.

Na pogovoru pri predsednici so poudarili, da dostop do stanovanj predstavlja enega od večjih izzivov tako za mlade kot tudi za starejše. Med glavnimi izzivi so poudarili tudi izobraževanje v luči digitalizacije, kurikularno prenovo in vseživljenjsko učenje. Spregovorili so še o štipendijski politiki in usklajevanju pokojnin. Za vse omenjene izzive si želijo sistemskih ureditev, so poudarili.

Kot so sporočili iz urada predsednice, jim je predsednica prisluhnila in jim zagotovila podporo pri njihovih prizadevanjih. Predlagala je, da se pred zaključkom leta ponovno srečajo ter pregledajo stanje in spremembe na področjih, o katerih so razpravljali.

Zaradi splošnega poslabšanja duševnega zdravja mladih je sicer koordinacijski odbor MeKoS pripravil poziv vladi k uvajanju sistemskih ukrepov na tem področju, ki med drugim kot prioritetno področje vključuje tudi uvedbo sistematskih pregledov duševnega zdravja v osnovnih in srednjih šolah kot tudi višjih in visokošolskih zavodih. Poziv so predstavniki vseh štirih organizacij podpisali na današnjem srečanju.