Konferenca sicer vztraja pri ukrepu o možnosti poučevanja v tujem jeziku.

Rektorska konferenca je tudi priporočila dopolnitev besedila nacionalnega programa visokega šolstva z ukrepi, ki bodo zagotovili možnost gibalno-športne aktivnosti za vse študente, vključno z ukrepi na področju zakonodaje in sistemskega financiranja gibalno športnih aktivnosti študentov, so v današnjem sporočilu za javnost navedli na Univerzi v Mariboru.

Sicer pa je rektorska konferenca potrdila smernice za sistemsko in projektno podporo delovanju pisarn za prenos znanja in tehnologij v Sloveniji od junija 2022 do 2030. Konferenca predvsem poudarja, da je primeren en konzorcij za celotno Slovenijo, ki bo podpiral delovanje prenosa znanja in tehnologij, saj je glede na velikost in kritično maso najboljša rešitev.

Rektorska konferenca se je seznanila tudi s predvidenim načinom izvajanja študijskega procesa na univerzah v študijskem letu 2021‒2030. Podprla je tudi predlog Prirodoslovnega muzeja Slovenije za priložnostni kovanec ob 300. obletnici rojstva naravoslovca Joannesa A. Scopolija za leto 2023.

Navedli so še, da se je rektorska konferenca odločila za posredovanje obvestila ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport, da je vladne službe za razvoj in evropsko kohezijsko politiko zavrnila predlog novega javnega razpisa za nadaljevanje krepitve kariernih centrov z osredotočenjem na posebne skupine študentov. Temu se močno nasprotuje, saj onemogoča del aktivnosti univerz, so še zapisali v sporočilu za javnost.