Okrajno sodišče je v tožbi zoper Mitje Kunstlja, ki jo je vložila nekdanja ministrica po poročanju N1 razsodilo, da mora Kunstelj v 15 dneh pisno in z objavo na svoji spletni strani ter na družbenem omrežju zdaj X preklicati več trditev, med drugim, da je nekdanja ministrica preprodajala drogo.

Nekdanja ministrica je v tožbi navedla, da je objava neresnična in žaljiva in da so zapisi namenjeni diskreditaciji nje in celotne vlade.

Sodišče je v obrazložitvi zapisalo, da je Kunstelj trditve v zapisu navajal brez navedbe dokazov ali virov informacij, "ki bi trditve lahko potrdile oziroma bi omogočale preverbo ter nadaljnjo razpravo o resničnosti navedenih trditev", navaja N1.

Ajanović Hovnik je zaradi razžalitve dobrega imena in časti ter posega v osebnostne pravice, zahtevala odškodnino v višini 4.200 evrov, a je sodišče določilo, da ji mora Kunstelj plačati znesek v višini 2.700 evrov z zakonskimi zamudnimi obrestmi od 19. maja lani dalje. Prav tako je Kunstelj dolžan Ajanović Hovnik povrniti stroške postopka v višini 682,99 evra.

Zoper sodbo je v 30 dneh od prejema pisnega odpravka dovoljena pritožba. Sodba še ni pravnomočna.