Na seji so med drugim obravnavali in sprejeli spremembe statuta ŠOU-a, poslovnika študentskega zbora, volilnega pravilnika in pravilnika o pritožbeni komisiji, so za STA potrdili v ŠOU-u.

V letošnjem proračunu ŠOU-a v Ljubljani so se sredstva po besedah predsednika ŠOU-a Klemna Petka povišala vsem resorjem in zavodom za vsaj 30 odstotkov. Letošnji prihodki iz koncesij so na predkoronski ravni, zato bi moralo biti tudi financiranje zavodov ustrezno višje. Zavodu Radio Študent je namenjenih 120.000 evrov, kar je 36.000 evrov več kot lani.

Resorju za obštudijske dejavnosti so med resorji namenili največ denarja, kar 92.000 evrov, ali skoraj 25.000 več kot lani. Največji del sredstev, 85.000 evrov, je namenjenih postavki projekti, kamor med drugim spada dogodek Mesec kulture.

Študentskim organizacijam visokošolskih zavodov je dodeljenih 30.000 evrov, kar je 10.000 evrov več kot lani.

Med zavodi bo najvišji znesek, za 120.000 evrov višji od lanskega, prejel Študentski kampus in tako znaša skoraj pol milijona evrov. Resorju za mednarodno sodelovanje je namenjenih 85.000 evrov.

Študentski zbor ŠOU-a v Ljubljani je na seji sprejel tudi spremembe statuta ŠOU-a, poslovnika študentskega zbora, volilnega pravilnika in pravilnika o pritožbeni komisiji, čemur so v opozicijski skupini Zagon nasprotovali, saj menijo, da bodo te omejile možnost razprave na sejah zbora in otežile kandidiranje na jesenskih volitvah.

S spremembo poslovnika študentskega zbora se bodo lahko točke dnevnega reda, ki zaradi prekinitve seje niso bile obravnavane, štele za umaknjene, če nadaljevanje seje ni sklicano v naslednjih 30 dneh.

S spremembami volilnega pravilnika pa kandidatur ne bo več mogoče vložiti po pošti, pač pa le na Študentskem kampusu v času uradnih ur vložišča. Tudi potrdilo o statusu študenta bodo morali kandidati po novem predložiti do 12. dne pred dnem glasovanja, namesto do devetega dne.