Za položaj kandidirajo Blaž Cvar, Branko Goričan, Marko Kajzer, Alojz Kovšca, Ivan Meh, Bogdan Oblak, Peter Pišek in Bojan Železnik. Novoizvoljeni predsednik bo nadomestil Branka Meha.

Novi predsednik OZS bo izvoljen za mandatno obdobje 2022-2026. Izvolila ga bo skupščina OZS, ki jo sestavlja 92 poslancev, predstavniki 62 območnih zbornic in 30 strokovnih sekcij, so sporočili z OZS.

Sočasno bodo v ponedeljek potekale tudi volitve članov nadzornega odbora OZS. Kandidati za mesto v nadzornem odboru so Hugo Carli, Karlinca Delbello, Marko Dolinšek, Frančišek Eder, Petra Filipič, Sandra Gomboc, Andrej Kos, Saša Kovačev, Javorka Križman, Nataša Mikulin, Dušan Presetnik in Aleš Pulko.

Meh se z vrha zbornice poslavlja po devetih letih. Na položaj predsednika upravnega odbora OZS je bil imenovan maja 2013, na položaju pa je nasledil Janeza Kakerja, ki mu je skupščina pred tem podelila nezaupnico. Po prihodu Meha je odstopil tudi predsednik OZS Alojz Kovšca. Potem ko so v OZS oktobra 2013 prešli na prostovoljno članstvo, se je spremenili tudi statut zbornice, od takrat zbornica nima več ločenih predsednikov zbornice in upravnega odbora, temveč le še enega prvega moža.