Stavkovni sporazum sta vlada in sindikat podpisala maja letos.

Kot so poudarili v zapisu na družbenem omrežju Facebook, bo glede na spremenjeno uredbo rok za izvedbo postopka preverjanja izpolnjevanja pogojev za napredovanje, ki je bil do zdaj določen na 15. marca, po novem 15. november. "To pomeni, da bodo lahko v višji plačni razred letos napredovali vsi javni uslužbenci, ki do vključno 1. aprila letos niso izpolnili pogoja napredovalnega obdobja, to je tri leta od zadnjega napredovanja ali prve zaposlitve," so zapisali. Pojasnili so še, da bodo lahko napredovali vsi javni uslužbenci, ki bodo izpolnjevali pogoje vključno do 1. decembra v letu, ko izpolnijo pogoje za napredovanje.

Rok za izvedbo postopka ocenjevanja delovne uspešnosti javnega uslužbenca ostaja enak, torej vsako leto najpozneje do 15. marca. Pri tem se upošteva, da so bili javni uslužbenci z oceno delovne uspešnosti za leto 2020 v skladu z veljavno uredbo že seznanjeni, zato se te veljavne ocene delovne uspešnosti upoštevajo in se ne spreminjajo ali javne uslužbence ocenjuje ponovno, še pojasnjujejo v sindikatu.

"S tem se postopoma uresničujejo zaveze do zaposlenih v policiji in ministrstvu za notranje zadeve in udejanja delo Policijskega sindikata Slovenije," so zapisali v omenjenem sindikatu.

Notranji minister Aleš Hojs in predsednik Policijskega sindikata Slovenije Rok Cvetko sta 10. maja letos podpisala stavkovni sporazum, ki je končal večmesečno stavko policistov. Skoraj 16 milijonov evrov letno vreden sporazum je policistom prinesel dvig plač, a tudi zavezo vlade, da bodo začeli pogajanja o kolektivni pogodbi za uslužbence notranjega ministrstva in policije.