Pri nadzoru cestnega prometa so pri 61 voznikih koles in e-skirojev ugotovili vožnjo pod vplivom alkohola, so pojasnili na Generalni policijski upravi.

Pri 33 voznikih so izmerili do 0,52 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka in pri 28 voznikih več kot 0,52 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka.

Ob tej priložnosti policisti opozarjajo, da je še vedno preveč kršitev, povezanih z nepravilno stranjo oz. smerjo vožnje, vožnjo v rdečo luč, neuporabo čelade in uporabo mobilnih telefonov. Vse to prispeva k večjemu tveganju za nastanek prometne nesreče, zato vsem udeležencem svetujejo, naj bodo v prometu maksimalno previdni in naj upoštevajo vse cestnoprometne predpise, so pozvali.

Policisti so v okviru preventivne akcije Mikromobilnost izvajali poostren nadzor prometa in ugotavljali kršitve kolesarjev, voznikov e-koles in e-skirojev ter pešcev. Z akcijo so želeli prispevati k ozaveščanju o pomenu upoštevanja prometnih predpisov in skrbi za lastno varnost, so sporočili z Generalne policijske uprave.