Skandirali so protimigrantske parole, zagorele so tudi bakle. Shod je zaradi zagotavljanja javnega reda in miru spremljalo večje število policistov, so za STA sporočili s PU-ja Ljubljana.

Policijska uprava (PU) Ljubljana je za STA sporočila, da so prisotnost policistov v središču Ljubljane povečali zaradi javno objavljenih informacij o možnosti shoda, ki pa ni prijavljen v skladu z zakonom o javnih zbiranjih. "To pomeni, da tudi ni organizatorja, ki bi z rediteljsko službo poskrbel za varno odvijanje shoda," so sporočili. Aktivnosti policistov še potekajo, več informacij bo policija podala po zaključku.

Po nekaterih ocenah se je na omenjenem shodu v središču Ljubljane, kjer danes sicer potekajo še zadnje aktivnosti strank, ki sodelujejo v kampanji za evropske volitve, veliko pa je tudi turistov, zbralo okrog 50 zamaskiranih posameznikov.

Glede na zastavo, ki so jo nosili, gre za skrajno skupino, ki je nedavno pritegnila pozornost z videoposnetkom, na katerem so na steber zvezali domnevnega migranta, kar so ostro obsodili v več političnih strankah in drugih organizacijah.