Na razpis za odgovornega urednika informativnega programa na 2. programu Televizije Slovenija pa ni prišla nobena popolna prijava, so za STA sporočili iz Radiotelevizije Slovenija.

RTV Slovenija je razpis za odgovornega urednika informativnega programa na 2. programu TV SLO objavila avgusta. Rok za prijavo je bil 16. avgust.

Ali bo razpis ponovljen, še ni znano. Kot je bilo navedeno v preteklem razpisu, izbranega kandidata na predlog direktorja TV SLO Uroša Urbanije ob pogoju pozitivnega mnenja večine programskih delavcev v uredništvu oziroma po pridobitvi soglasja programskega sveta RTV SLO imenuje generalni direktor RTV SLO Andrej Grah Whatmough.

Razpis za odgovornega urednika MMC pa se je iztekel 26. avgusta. Kot je bilo navedeno v razpisu, bo Grah Whatmough izbranega kandidata imenoval na predlog direktorjev Radia Slovenije in TV SLO ob pogoju pozitivnega mnenja večine programskih delavcev v uredništvu oziroma po pridobitvi soglasja programskega sveta RTV SLO.

Če direktorja usklajenega predloga ne bosta pripravila v 30 dneh od začetka usklajevanja, imata pravico predlagati vsak svojega kandidata.