Dejavnosti 13 organizacij bo ministrstvo letos financiralo v skupni višini nekaj več kot 1,7 milijona evrov, so navedli na ministrstvu za obrambo.

Kot so zapisali na spletni strani ministrstva, je Šarec ob srečanju poudaril, da si na ministrstvu želijo nadaljnje krepitve sodelovanja ter da so vrata ministrstva vedno odprta. Povedal je, da sredstva za sofinanciranje dejavnosti navedenih organizacij ministrstvo povečuje, in izrazil željo, da jih organizacije državotvorno porabijo. Kot pomembno je omenil tudi sodelovanje med organizacijami samimi.

Ministrstvo za obrambo vsako leto objavi razpis za sofinanciranje dejavnosti nevladnih organizacij v javnem interesu na področju vojnih veteranov, vsebinsko in tehnično pa za razpis skrbi uprava za vojaško dediščino. V letu 2022 je ministrstvo prav tako sofinanciralo dejavnosti trinajstih nevladnih organizacij z navedenega področja, vrednost razpisa pa je znašala nekaj več kot 1,5 milijona evrov.

"S sofinanciranjem dejavnosti navedenih organizacij ministrstvo za obrambo krepi vključenost pri aktivnostih sofinanciranja in delovanja združenj, zvez in drugih organizacij, ki delujejo na tem področju. Za leto 2024 je tako za sofinanciranje aktivnosti na tem področju predvidenih 1.904.520 evrov sredstev," so še napovedali na ministrstvu.