Tina Šutej je krepko zaostala za pričakovanji. Foto: SUSA
Tina Šutej je krepko zaostala za pričakovanji. Foto: SUSA
Dan slovenskih atletov minil v razočaranju

Slovenska rekorderka (4,61) je imela obilo težav že na začetnih višinah. 4,05 in 4,15 m je zmogla šele v tretjem poskusu, na 4,25 m pa je nato končala tekmovanje. Zasedla je končno 24. mesto.

"Na zaletišču preveč razmišljam, se sicer osredotočam na skok, vendar mi misli uhajajo drugam. Zato mi ne gre najbolje. Do olimpijskih iger je še mesec dni, kar je zelo malo. Skušala bom izboljšati formo, upam, da na najvišjo možno raven. Bo pa težko priti na raven, ki sem jo imela na začetku sezone,"je povedala mladinska svetovna podprvakinja izpred šestih let.


Na olimpijskem stadionu bo ob 17.13 v drugi skupini polfinala na 800 m tekel Žan Rudolf, edini preostali slovenski predstavnik drugega dne EP-ja.

Uvodni dan evropskega prvenstva sta se od sedmih slovenskih predstavnikov skozi kvalifikacije prebila le Rudolf in Marija Šestak v troskoku.

Izpadli so Rožle Prezelj (višina), Matija Kranjc (kopje), Brent LaRue (400, 400 ovire), Matic Osovnikar (100), Martina Ratej (kopje) in Snežana Rodić (troskok).

Dan slovenskih atletov minil v razočaranju