Ross Brawn niti ne razmišlja, da sezone ne bi bilo. Foto: EPA
Ross Brawn niti ne razmišlja, da sezone ne bi bilo. Foto: EPA

Brawn je dejal, da si formula ena želi začeti tekmovanje čim prej, ko bo to zaradi zdravstvenih razlogov omogočeno. S tem bi po njegovih besedah milijoni navijačev, ki spremljajo ta šport, v težkih časih dobili nekaj zabave in zadovoljstva v svoja življenja, četudi ne bi mogli še na prvih tekmah dirke videti na tekmovališčih.

Sezona bi se morala začeti že 15. marca v Melbournu, a je bila zaradi grozeče nevarnosti koronavirusa tik pred začetkom odpovedana. Od takrat je bilo odpovedanih ali preloženih devet dirk, od prvotnega koledarja jih je ostalo še 13.

Na sporedu bi bile tri dirke na mesec
Brawn je dejal, da bi bilo vseeno mogoče izpeljati 18 do 19 dirk v tem letu, če bi se tekmovanje začelo najpozneje julija in s po tremi dirkami na mesec ali pa tudi z dvema ob koncu tedna, pri slednjem je kot primer navedel VN Kitajske.

SP regularen, če bi izvedli osem dirk
"Osem dirk je najmanj, da izpeljemo SP, to pomeni, da je zadnji rok za začetek tekmovanja oktober. Lahko bi se tekmovanje zavleklo tudi v januar prihodnje leto, tudi to smo preučevali," je ocenil Brawn in dodal, da bodo velik izziv v začetku ponovnega zagona tekmovanja in tudi v nadaljevanju logistika in letalska potovanja.

Evropa idealna za začetek
"Po našem mnenju je verjetno Evropa tista, ki bi lahko gostila začetek za zaprtimi vrati. To bi bilo zelo zaključeno okolje, ekipe bi lahko prišle iz karanten in bi jih preusmerili v tekmovanje, pri tem pa zagotovili, da bi bili vsi predhodno testirani, da ne bi bilo tveganja za nikogar," je še povedal vodja tekmovanja v pogovoru za Sky Sports, ki ga je povzela uradna spletna stran F1.

Zadnja prestavljena dirka je bila dirka za veliko nagrado Kanade, ki je bila v Montrealu predvidena 14. junija. Odločitev so sporočili v torek. Prvi naslednji dirki na zdaj še nespremenjenem koledarju sta 28. junija v Franciji (Le Castellet) in 5. julija v Avstriji (Spielberg).