Pierre Gasly je dobil novega ekipnega kolega. Foto: Reuters
Pierre Gasly je dobil novega ekipnega kolega. Foto: Reuters

Kot poroča nemška tiskovna agencija DPA, je Cunoda z Alpha Taurijem sklenil pogodbo za naslednjo sezono in tako postal prvi japonski dirkač v tem tekmovanju po Kamuiju Kobajašiju, ki je nazadnje vozil v sezoni 2014.

Grosjeanu operirali roki

Francoski dirkač Romain Grosjean še vedno čuti posledice nesreče na dirki formule 1 v Bahrajnu. Ta teden je prestal še manjši operaciji na obeh dlaneh, s katerima so odpravili posledice opeklin in poškodb po nesreči.

Kvjat se tako po dveh letih poslavlja od moštva, v njem pa kot prvi voznik ostaja Francoz Pierre Gasly.

Cunoda je v tej sezoni nastopal v SP-ju formule 2 in zasedel tretje mesto, sicer pa je tudi član dirkaške akademije moštva Red Bull, pod okrilje katerega spada tudi Alpha Tauri.

"Kot vsi mladi dirkači sem tudi jaz vedno sanjal o tem, da bom dirkal v formuli 1. Vesel sem, da sem dobil priložnost, zavedam se, da bodo v naslednji sezoni vame uprte oči vseh japonskih ljubiteljev tega športa," je dejal Cunoda.

Alpha Tauri je v pravkar končani sezoni 2020 končal na sedmem mestu konstruktorskega seštevka, je pa Gasly poskrbel za precejšnje presenečenje z zmago na dirki v Monzi.